Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Δικαιούχοι όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι και επιχειρήσεις όλων των ελληνικών νησιών



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr   
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649  
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


Μεταφορικό Ισοδύναμο: Δικαιούχοι όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι και επιχειρήσεις όλων των ελληνικών νησιών


Μεταφορικό Ισοδύναμο (M.I.) είναι το μέτρο με τη θέσπιση του οποίου επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μεταφοράς που αντιστοιχεί σε επιβάτες, και εμπορεύματα, με μέσα θαλάσσιας μαζικής μεταφοράς, με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς για την ίδια απόσταση.
Από 1 Ιανουαρίου 2019 δικαιούχοι του Α.ΝΗ.ΚΟ είναι οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις με έδρα στο σύνολο της νησιωτικής χώρας.
Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά, των οποίων τα μέλη είναι Έλληνες πολίτες ή αλλοδαποί, που διαθέτουν άδεια διαμονής σε ισχύ, και η φορολογική κατοικία του/της υπεύθυνου υποβολής φορολογικής δήλωσης ή της/του συζύγου αυτού/ής στο μητρώο της ΑΑΔΕ βρίσκεται σε νησί που εφαρμόζεται η δράση. Δικαιούχοι είναι και το ιατρικό και εκπαιδευτικό προσωπικό που υπηρετεί προσωρινά σε νησί εφαρμογής της δράσης.

Στην πλήρη εφαρμογή (από 1/1/2019) περιλαμβάνονται οι μόνιμοι κάτοικοι σύμφωνα με το Μητρώο της ΑΑΔΕ όλων των νησιών της επικράτειας, πλην  Εύβοιας.
Η χρήση του πληροφοριακού συστήματος του μεταφορικού ισοδύναμου απλοποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τις διαδικασίες αρχικής εγγραφής, έκδοσης εισιτηρίου και πίστωσης του ισοδύναμου κόστους (Α.ΝΗ.ΚΟ).

Για την αρχική εγγραφή το μόνο που απαιτείται από τον πολίτη είναι η είσοδος του στην διαδικτυακή τοποθεσία  με τα στοιχεία εισόδου του TaxisNET.
Εκεί εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα πεδία του κύριου μέλους της οικογενειακής μερίδας και των υπόλοιπων εξαρτώμενων μελών που την απαρτίζουν. Ο χρήστης καλείται να καταχωρίσει μόνο στοιχεία επικοινωνίας καθώς και το IBAN του αριθμού λογαριασμού του στον οποίο θα πιστωθεί η επιδότηση. Πριν την ολοκλήρωση της εγγραφής, γνωστοποιείται και σε εκτυπώσιμη μορφή, ο Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη (Μ.Α.Ν.), ο οποίος είναι ξεχωριστός για κάθε μέλος της οικογένειας της ωφελούμενης μονάδας.

Πριν την έκδοση κάθε ακτοπλοϊκού εισιτηρίου ο δικαιούχος, επιδεικνύει τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη στον υπάλληλο του πρακτορείου έκδοσης εισιτηρίων.
Ο δικαιούχος δεν χρειάζεται να κάνει τίποτε άλλο, απλά να επιβεβαιώσει την ορθότητα των στοιχείων του στο εισιτήριο. Το Α.ΝΗ.ΚΟ θα πιστωθεί στον λογαριασμό IBAN που έχει δηλώσει στην αρχική του εγγραφή μετά από σύντομο χρονικό διάστημα αφού πραγματοποιηθεί το ταξίδι.
Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά από το πρόσωπο που υποβάλλει την δήλωση φορολογίας εισοδήματος της ωφελούμενης μονάδας χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης που έχει ο δικαιούχος στο TaxisNet. Σε περίπτωση που οι σύζυγοι ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση, η αίτηση υποβάλλεται από καθέναν/ καθεμία χωριστά και για τυχόν εξαρτώμενά μέλη του/της. Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης, ο αιτών ενημερώνεται αυτόματα για την υποβολή της και του χορηγείται μοναδικός αριθμός παρακολούθησής της (Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη – Μ.Α.Ν.). Ταυτόχρονα πληροφορείται για τον μέγιστο αριθμό των εισιτηρίων που αντιστοιχούν στην ωφελούμενη μονάδα ανά ημερολογιακό έτος.
Για να κάνετε αίτηση πατήστε εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.