Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

Κάλεσμα στις οικογένειες για να συμμετέχουν στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό ΚοινοβούλιοΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr   
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649  
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


Κάλεσμα στις οικογένειες για να συμμετέχουν στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Καλείστε να δράσετε για να διασφαλίσετε μια κοινωνική, χωρίς αποκλεισμούς, και δημοκρατική Ευρώπη!
Ομιλία της προέδρου της COFACE Families Europe, Annemie Drieskens, με την ευκαιρία της εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής: "Κοινωνία των πολιτών για την Ευρώπη".

Εκπροσωπούμε και στηρίζουμε εκατομμύρια οικογένειες όλων των ειδών χωρίς διακρίσεις. Οι οικογένειες διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην κοινωνία.
Για περισσότερα από 60 χρόνια, η COFACE Families Europe έχει ακούσει τις ανάγκες των οικογενειών στην ΕΕ, προσπαθώντας να εξασφαλίσει ότι όλοι έχουν πρόσβαση σε επαρκείς οικονομικούς πόρους, διαθέσιμες ποιοτικές υπηρεσίες και επαρκείς χρονοδιαγράμματα.
Προσπαθούμε να δώσουμε μια ισχυρή φωνή για τις οικογένειες ως πολίτες, ως καταναλωτές, ως εργαζόμενοι.
Αυτό το κάνουμε ιδιαίτερα για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού πυλώνα των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Χαιρετίζουμε  τη συμφωνία σχετικά με την οδηγία της ΕΕ για την ισορροπία της επαγγελματικής ζωής, η οποία επετεύχθη πρόσφατα μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Επιτροπής, Συμβουλίου και Κοινοβουλίου. Ο δρόμος ήταν γεμάτος εμπόδια, αλλά στο τέλος επιτύχαμε ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για τις οικογένειες.
Οι προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές αποτελούν κεντρικό τμήμα της δημοκρατικής διαδικασίας και χρειαζόμαστε ένα ισχυρό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υποστήριξη πολιτικών και νόμων βασισμένων στις βασικές δημοκρατικές αξίες της ισότητας των φύλων, της μη διάκρισης, της κοινωνικής ένταξης, της αλληλεγγύης, και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η ισότητα των φύλων σε ορισμένες χώρες αμφισβητείται.
Στον 21ο αιώνα, πρέπει να επιτρέψουμε σε άνδρες και γυναίκες να εργάζονται και να φροντίζουν την οικογένειά τους. Πρέπει να κλείσουμε το χάσμα μεταξύ των φύλων.
Πολλές οικογένειες μένουν πίσω χωρίς πρόσβαση σε αξιοπρεπή εργασία και υπηρεσίες και σε παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις προκλήσεις και ενόψει των προσεχών ευρωπαϊκών εκλογών, θα θέλαμε σήμερα να ξεκινήσουμε μια κλήση προς το ευρωπαϊκό μας δίκτυο,  για να ψηφίσουμε τον Μάιο του 2019 χρησιμοποιώντας 10 αξίες ως πυξίδα.

Θέλουμε μια Ευρώπη που προωθεί:
Ένα ισχυρό θεματολόγιο για την ισότητα των φύλων και την κοινωνική ένταξη όλων των οικογενειών μέσω της πρόσβασης σε πόρους και σε υπηρεσίες που βασίζονται στην κοινότητα.
Μια Ευρώπη που επενδύει στην υγεία και την εκπαίδευση όλων των παιδιών.
Υποστηρίζει τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.
Και που οικοδομεί ένα οικονομικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα στην υπηρεσία της κοινωνίας μας και του πλανήτη μας.
Τα πολιτικά κόμματα και οι υποψήφιοι με στόχους και φιλοδοξίες, που πληρούν όλες τις αρχές, είναι αυτές που θέλουμε να δούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Σας παρακαλούμε να εμπλακείτε και να διευρύνετε την έκκλησή μας, να ενθαρρύνετε όλες τις οικογένειες να μιλήσουν μέσω της ψηφοφορίας τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου