Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019

Έρχονται προσλήψεις στους Βρεφονηπιακούς όλης της χώρας - Το σχέδιο για την κάλυψη 150.000 παιδιώνΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr   
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649  
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


Έρχονται προσλήψεις στους Βρεφονηπιακούς όλης της χώρας - Το σχέδιο για την κάλυψη 150.000 παιδιών

Μέρος ενός σχεδιασμού ο οποίος αρχίζει,  να υλοποιείται αποτελεί η επικείμενη μεγάλη προκήρυξη για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας.
Κατά την διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για το δημογραφικό, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι "από τον Ιανουάριο του 2019 είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ για την ίδρυση 10.000 νέων θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς".
Όπως τόνισε, ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής 110 δήμοι που ιδρύουν 5.000 νέες θέσεις "και προχωράμε μέχρι την κάλυψη όλου του ποσού". "Στόχος μας, τα επόμενα χρόνια, η κάλυψη σε βρεφονηπιακούς 150.000 παιδιών", πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Στο πλαίσιο της δημιουργίας νέων θέσεων για παιδιά στους παιδικούς σταθμούς όλης της χώρας, το υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται ήδη -και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο- σχέδιο προκήρυξης για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων.
Η προκήρυξη θα εκδοθεί, αφού προηγουμένως καταγραφούν όλες οι ανάγκες των δήμων σε προσωπικό. Σύμφωνα με πληροροφίες, ο αριθμός των θέσεων θα κυμανθεί στις 4-5.000, χωρίς να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμο προσωπικό.

Σημειώνεται ότι ένας από τους βασικούς στόχους του υπουργείου Εσωτερικών είναι η σταδιακή "απαγκίστρωση" από το κοινοτικό πρόγραμμα "εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής".
Ειδικότητες
Η πρώτη λίστα του υπ. Εσωτερικών περιλαμβάνει προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ), στις ειδικότητες:
Νηπιαγωγοί
Βρεφονηπιοκόμοι
Κοινωνικοί λειτουργοί
Μάγειρες
Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων
Οδηγοί
Βοηθητικό προσωπικό
Για την επιλογή του νέου προσωπικού θα προβλεφθεί ειδική μοριοδότηση για τους υπηρετούντες με διάφορες συμβάσεις στους παιδικούς σταθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου