Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Τι αλλάζει στη στρατιωτική θητεία με το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr   
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649  
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


Τι αλλάζει στη στρατιωτική θητεία με το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας


Την επόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι «θα εισαχθεί στις επιτροπές της Βουλής» το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, το οποίο διαμορφώνει νέο πλαίσιο για τη στρατιωτική θητεία των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τον αν. υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Ρήγα, ο οποίος υπενθύμισε ότι έχει τελειώσει η σχετική διαβούλευση, με πολύ θετικά σχόλια και μεγάλη συμμετοχή.
Ο κ. Ρήγας επισήμανε ότι «μειώνεται η θητεία για όλα τα αγόρια -έως τώρα ήταν μόνο για το ένα αγόρι- των πολυμελών οικογενειών που θα υπηρετήσουν και πηγαίνει στους έξι μήνες, και για τους τρίτεκνους, για όλα τα αγόρια, στους οκτώ ή εννιά μήνες, αναλόγως του αν υπηρετούν στο Ναυτικό, την Αεροπορία ή τον Στρατό Ξηράς».
Επιπλέον, φέρνει την εναλλακτική θητεία από τους 15 στους 12 μήνες, όσο είναι η μάξιμουμ θητεία στον ελληνικό στρατό, «γιατί αυτό θεωρείτο τιμωρητικό και είχαμε καταδίκες από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Τρίτον, στους μακράς διάρκειας θητείας αξιωματικούς, οι οποίοι έχουν εισέλθει στον ελληνικό στρατό, «διορθώνει πολλές αδικίες και οικονομικές, αλλά κυρίως βαθμολογικές».
Σε ό,τι αφορά την υγεία και την ασφάλιση (σ.σ. θέματα που περιλαμβάνονται στο άρθρο 12 του νομοσχεδίου, με τίτλο «Ρυθμίσεις Μέριμνας Προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις»),
ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλά θέματα τα οποία έχουν να κάνουν είτε με την υγεία είτε με τη δυνατότητα των ανασφάλιστων πολιτών, οι οποίοι είναι δικαιούχοι στα νοσοκομεία να μπορούν να εισέρχονται, γιατί αυτό δεν υπήρχε, άρα να εναρμονιζόμαστε με τη συνολική πολιτική που έχουμε ως κυβέρνηση για τους ανασφάλιστους πολίτες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.