Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Τρίτεκνοι Περιφέρειας Αττικής: Στηρίζουμε την οικογένεια!




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr   
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649  
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


Τρίτεκνοι Περιφέρειας Αττικής:  Στηρίζουμε την οικογένεια!

Στη χώρα μας, το μίγμα πολιτικών είναι κατά κανόνα πενιχρό σε δημόσιες δαπάνες και επιδόματα, και ταυτόχρονα προσφέρει και περιορισμένη στήριξη στα εργαζόμενα μέλη της οικογένειας -και ειδικά στις μητέρες.
Δυστυχώς στη χώρα μας στη μητέρα-γυναίκα δεν παρέχονται τα επαρκή μέσα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της σχετικά με τα παιδιά της, με συνέπεια οι γυναίκες τα τελευταία χρόνια να κάνουν οικογένεια και παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία.
Μέσα στην κρίση, η αύξηση της ανεργίας και η οικονομική αβεβαιότητα οδήγησαν τα ζευγάρια στο να καθυστερούν την απόκτηση του πρώτου παιδιού και στο να αναβάλλουν την απόκτηση δεύτερου ή τρίτου παιδιού. Η αναζήτηση και η αξιοποίηση των ευκαιριών απασχόλησης και για τα δύο φύλα δεν συνοδεύτηκε από την ανάπτυξη επαρκών παροχών, καθώς και δομών και υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους για τη στήριξη της οικογένειας.
Η χώρα μόλις τώρα ξεκινά να αντιμετωπίζει την επόμενη φάση της απειλής. Μία μείωση των γεννήσεων που έχει αυξήσει την πιθανότητα μιας αποδυναμωμένης Ελλάδας στα χρόνια που θα έρθουν.
Αν τα επόμενα έξι χρόνια δεν γίνουν κάποιες δραματικές παρεμβάσεις είτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε από την ελληνική κυβέρνηση, το πρόβλημα θα είναι μη αναστρέψιμο.
Σε δέκα πέντε χρόνια ο πληθυσμός της Ελλάδας θα είναι μειωμένος από μισό έως και ενάμιση εκατομμύριο, σε απόλυτες τιμές. Στο τέλος δε του 2050 θα έχει μειωθεί έως και 2,5 εκατομμύρια!
Όσο θα μας δίνεται το δικαίωμα να ασκούμε πολιτική οι γυναίκες θα αγωνιζόμαστε με τα μέσα γνώσεων, εμπειριών και λόγου να διεκδικούμε ακόμα περισσότερα δικαιώματα.
Ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής είναι πάντα δίπλα στις οικογένειες να τις στηρίζει έμπρακτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.