Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Η επιδότηση των στεγαστικών δανείων που δόθηκαν με επιδότηση επιτοκίου από τον τ. ΟΕΚ




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,


Η  επιδότηση των στεγαστικών δανείων που δόθηκαν με επιδότηση επιτοκίου από τον τ. ΟΕΚ

Καθορίζονται τα κριτήρια ένταξης στην επιδότηση,  ιδίως το εισόδημα, η αξία της κύριας κατοικίας, και της συνολικής ακίνητης περιουσίας, και το ύψος των καταθέσεων, τα ποσοστά επιδότησης της τοκοχρεωλυτικής δόσης, η μέγιστη διάρκεια της επιδότησης ανά κλίμακες οφειλής, κ.λπ.
Πρόκειται για ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ δάνεια που χορηγήθηκαν έως το 2014, σε περίπου 120.000 δικαιούχους, εκ των οποίων οι 45.000 περίπου εξακολουθούν να οφείλουν, και τα οποία προορίζονταν για την αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας, την αποπεράτωση υπό κατασκευή κατοικίας, την επέκταση υπάρχουσας κατοικίας και την επισκευή υπάρχουσας κατοικίας.
Ο τ. ΟΕΚ υλοποιούσε στεγαστικά προγράμματα εξ ιδίων κεφαλαίων, είτε με τη μορφή ανέγερσης και παραχώρησης εργατικών κατοικιών σε οικισμούς, με ανάληψη της υποχρέωσης αποπληρωμής τους από τους δικαιούχους οικιστές, είτε με τη μορφή χορήγησης δανείων για την αγορά, ανέγερση, αποπεράτωση ή επισκευή πρώτης κατοικίας.
Στο πλαίσιο παρέχεται η δυνατότητα επιδότησης των δόσεων δανείων που χορηγήθηκαν από ανώνυμες τραπεζικές εταιρίες με επιδότηση του επιτοκίου από τον τ. ΟΕΚ.
Παρέχεται η εξουσιοδότηση, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ (ο οποίος κατέστη καθολικός διάδοχος του καταργηθέντος ΟΕΚ, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 35 του ν. 4144/2013),
να μπορούν να επιδοτούνται οι τοκοχρεωλυτικές δόσεις των δανείων που χορηγήθηκαν σε εργαζομένους από ανώνυμες τραπεζικές εταιρίες με επιδότηση του επιτοκίου από τον τ. ΟΕΚ, δυνάμει των διατάξεων των άρθρων 2 του ν. 2116/1993 και 37 του ν. 2224/1994.
Με την απόφαση αυτή καθορίζονται τα κριτήρια ένταξης στην επιδότηση (όπως ιδίως το εισόδημα, η αξία της κύριας κατοικίας και της συνολικής ακίνητης περιουσίας και το ύψος των καταθέσεων), τα ποσοστά επιδότησης της έντοκης τοκοχρεωλυτικής δόσης, τα μέγιστα ποσά της επιδοτούμενης δόσης και η μέγιστη διάρκεια της επιδότησης ανά κλίμακες οφειλής και κάθε άλλο αναγκαίο διαδικαστικό και λεπτομερειακό ζήτημα για την υλοποίηση της προβλεπόμενης επιδότησης.
Από την υλοποίηση αναμένεται να ωφεληθούν δανειολήπτες που εξακολουθούν να οφείλουν και οι οποίοι, σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων τους προς τις ανώνυμες τραπεζικές εταιρίες, θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο απώλειας της κατοικίας τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.