Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Προσλήψεις τρίτεκνων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στους πίνακες γενικής



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr   
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649  
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


Προσλήψεις τρίτεκνων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στους πίνακες γενικής

Διευκρινίσεις για τους τρίτεκνους αναπληρωτές ως προς τις προσλήψεις τους από τους πίνακες γενικής εκπαίδευσης  περιλαμβάνει η εγκύκλιος αναπληρωτών. Σε αυτήν αναφέρονται τα ακόλουθα:
Οι εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ που έχουν τρία (3) τέκνα προσλαμβάνονται από τους πίνακες αναπληρωτών σε ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) κατά κλάδο (και ειδικότητα) επί των εκάστοτε προσλαμβανομένων. Για τη συμπλήρωση του εν λόγω ποσοστού προσλαμβάνονται υποψήφιοι και από το συμπληρωματικό πίνακα χωρίς μόρια (περ. γ της παρ. 5 του άρθρου 6 του ν.3255/2004, όπως προστέθηκε στην παρ. 4.α του άρθρου 2 του ν.3454/2006).
Τρίτεκνοι εκπ/κοί ενταγμένοι σε κλάδους, για το διορισμό των οποίων απαιτείται πτυχίο παιδαγωγικών σπουδών της ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ (νυν ΑΣΠΑΙΤΕ), κατά τις διατάξεις της παρ.8 του άρθρου 14 του ν.1566/1985 (ΦΕΚ 167 Α΄), όπως ισχύει, προσλαμβάνονται κατά τις διατάξεις της παρούσας περίπτωσης μόνον, εφόσον κατέχουν το πτυχίο αυτό ή πτυχίο ισοδύναμο προς αυτό.
Οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί δεν προτάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών, αλλά κατατάσσονται σε αυτούς βάσει των μορίων προϋπηρεσίας ή/και επιτυχίας σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή σύμφωνα με τα κριτήρια κατάταξης του συμπληρωματικού πίνακα (χωρίς μόρια). Η πρόσληψή τους,  γίνεται με βάση τη σειρά κατάταξης στον πίνακα και εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση για πρόσληψη στις περιοχές που πραγματοποιούνται προσλήψεις.
Διευκρινίζεται, σε κάθε περίπτωση, ότι:
α) το ποσοστό των προσλαμβανόμενων τρίτεκνων ως αναπληρωτών εκπ/κών δεν ισχύει ανά περιοχή πρόσληψης, αλλά επί του συνολικού αριθμού προσλήψεων της κάθε φάσης,
β) εάν το ποσοστό 20% δεν καλυφθεί από τρίτεκνους, μετά το τέλος της ροής του προγράμματος, οι κενές θέσεις καλύπτονται συμπληρωματικά από μη τρίτεκνους εκπαιδευτικούς του ιδίου κλάδου.
Η ισχύς των πινάκων κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της γενικής εκπαίδευσης και της Ε.Α.Ε., μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου παρατείνεται έως και την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων, εφόσον έως τις 23.8.2019 δεν έχουν εκδοθεί οι πίνακες αυτοί. Για την παράταση εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης των οποίων η ισχύς παρατείνεται σύμφωνα με τα προηγούμενα εδάφια, προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, η οποία μπορεί να διαρκεί έως τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-2020.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.