Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019

Εμβόλιο εναντίον μηνιγγιτιδοκόκκου ΒΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr   
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649  
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


Εμβόλιο εναντίον μηνιγγιτιδοκόκκου Β


Tο εμβόλιο της μηνιγγίτιδας τύπου Β κοστίζει πάνω από 90,74 – 104,36€ η δόση και δεν χορηγείται δωρεάν από την πολιτεία όπως όλα τα υπόλοιπα εμβόλια.
Κάθε παιδί χρειάζεται να κάνει δυο ή και τρεις δόσεις ανάλογα με την ηλικία.
Το συγκεκριμένο κόστος, είναι επιβαρυντικό ακόμα και για την μέση οικογένεια, ενώ είναι δυσβάστακτο με τις τρέχουσες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες για τις οικογένειες των ανέργων με μηδενικό εισόδημα, των μακροχρόνιων ανέργων, των οικογενειών, που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
Τα εμβόλια ενάντια στον μηνιγγιτιδόκοκκο τύπου Β αποζημιώνονται από την Πολιτεία μόνο για ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σε πρόσφατη σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τα 2/3 των παιδιάτρων αναγνώρισαν την Μηνιγγίτιδα Β ως μία νόσο υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία, δηλώνοντας στην πλειοψηφία τους (66,9%) ότι η νόσος έχει πολύ σοβαρές  συνέπειες, και με υψηλό ποσοστό θνησιμότητας. Στην ίδια έρευνα, οι 9 στους 10 Έλληνες παιδιάτρους συστήνουν στους γονείς, τον εμβολιασμό έναντι της Μηνιγγίτιδας Β για το παιδί τους.

Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν με το εμβόλιο εναντίον του Μηνιγγιτιδοκόκκου Β;

Το κόστος του εμβολίου παίζει σημαντικό ρόλο στο να αποφασίσει κάποια χώρα μαζικό εθνικό εμβολιασμό (Η Αγγλία έχει αποφασίσει να περιλάβει το εμβόλιο αυτό στο σχήμα εμβολιασμού του παιδιού πληθυσμού της από το 2015 και η Ιρλανδία το 2016, πρόσφατα και η Ιταλία).  Γι’ αυτό και δεν υπάρχει κοινή γραμμή από όλες τις χώρες.
Όλοι όμως συμφωνούν ότι το εμβόλιο αυτό είναι χρήσιμο να χορηγείται στις εξής κατηγορίες υψηλού κινδύνου.
Βρέφη και παιδιά μέχρι την ηλικία των 2 χρονών
Έφηβοι ηλικίας 15-19 χρονών.
Παιδιά που έχουν κάποιο ανοσολογικό έλλειμα (μειωμένο αμυντικό σύστημα) όπως για παράδειγμα, ανατομική ή λειτουργική ασπληνία, διαταραχές του συμπληρώματος κτλ.
Σε ατομικό επίπεδο, η απόφαση λαμβάνεται από το παιδίατρο και τους γονείς του παιδιού, λαμβάνοντας υπόψη το οικονομικό κόστος σε σχέση με το όφελος που μπορεί να έχει το παιδί μετά από ένα τέτοιο εμβολιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου