Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί: Νέα πρόσκληση για voucher σε παιδιά από 4 ετών


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr   
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649  
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί: Νέα πρόσκληση για voucher σε παιδιά από 4 ετών - Παιανίας, Ραφήνας - Πικερμίου, Σαρωνικού, Μαραθώνα, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης - Πεύκης,


Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) σύμφωνα με  πληροφορίες, θα εκδώσει νέα πρόσκληση για να δοθούν voucher σε οικογένειες παιδιών που έχουν νήπια από 4 ετών στους 13 δήμους της χώρας που εξαιρέθηκαν τον Αύγουστο από το πρόγραμμα υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.
Με τον τρόπο αυτό, οι οικογένειες παιδιών σε αυτούς τους 13 Δήμους, θα αποκτήσουν πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς με κρατική χρηματοδότηση, μέσω voucher.
Ειδικότερα πρόκειται για μια συμπληρωματική πρόσκληση η οποία βγαίνει με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Πρόνοιας Δόμνας Μιχαηλίδου καθώς στους συγκεκριμένους 13 δήμους δεν υπάρχουν υποδομές για να ενταχθούν τα παιδιά από 4 ετών στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα, η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στην καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών χωρίς όμως να υπάρχουν οι υποδομές με αποτέλεσμα στους συγκεκριμένους 13 δήμους να μην μπορεί να εφαρμοστεί η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση καθώς δεν υπάρχουν οι αναγκαίες κτιριακες εγκαταστάσεις. Έτσι στις 22 Αυγούστου αποφασίστηκε αυτοί οι 13 δήμοι να βγουν από το πρόγραμμα της υποχρεωτικής δίχρονη προσχολικής εκπαίδευσης.

Οι 13 δήμοι είναι: Κομοτηνής, Παιανίας, Ραφήνας - Πικερμίου, Σαρωνικού, Μαραθώνα, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Κεντρικής Κέρκυρας, Μαλεβιζιου Ηρακλείου, Κω και Ρόδου.

Στόχος είναι να δοθούν vouchers στα νήπια των Δήμων αυτών μέσω του Προγράμματος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ( ΕΕΤΑΑ).
 Να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του συμπληρωματικού προγράμματος θα γίνει από το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προχώρησε στην επίσπευση όλων των διαδικασιών μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΥΣΕΚΤ).Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου