Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

Μιχαηλίδου: Συνάντηση με τους Τρίτεκνους Περιφέρειας Αττικής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr   
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649  
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


Μιχαηλίδου: Συνάντηση με τους Τρίτεκνους  Περιφέρειας Αττικής


Για εμάς, τους  γονείς με τρία τέκνα, ένας και μόνο ένας είναι ο σκοπός και στόχος του αγώνος μας, να ευαισθητοποιήσουμε-πείσουμε την  Πολιτεία και την Κυβέρνηση, να λάβουν μέτρα σοβαρά με προοπτική, και χωρίς παλινωδίες, για το σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος.
Ο δείκτης γονιμότητας είναι πλέον στο 0.95 και η γήρανση του  πληθυσμού να έχει φτάσει σήμερα στο 26%, όταν για την ανανέωση του πληθυσμού απαιτείται δείκτης 2,1. Σύμφωνα δε με πρόσφατα δημογραφικά στοιχεία των τελευταίων οκτώ(8) ετών οι θάνατοι είναι περισσότεροι των γεννήσεων κατά 182616 άτομα.
Με τα μνημονιακά μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, έχει οδηγηθεί το 40% των οικογενειών με τρία τέκνα στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Τα πολλά παιδιά από ΄΄ευλογία θεού΄΄που τα θεωρεί ο σοφός λαός μας, δυστυχώς κατάντησαν τεκμήριο, σ΄ένα άδικο, σκληρό και στρεβλό φορολογικό σύστημα, που  πληρώνουν περισσότερους φόρους σε σχέση με άγαμο.

Στη σκέψη των Ελλήνων οι Τρίτεκνοι θεωρούνται πολύτεκνοι.
Η χώρα μας χρειάζεται άμεσα μια ενιαία δημογραφική πολιτική, μια σειρά μέτρων που θα έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή του πολίτη. Μια δημογραφική πολιτική με δύο στόχους:
1.Ισχυρά μέτρα για γεννήσεις απ' το πρώτο παιδί, και
2.Ενισχυμένη προστασία και ειδική δέσμη μέτρων στις οικογένειες που θα αποκτήσουν τρίτο παιδί και πάνω.

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής κατέθεσε μία σειρά αιτημάτων αλλά και προβλημάτων που χρειάζονται άμεση λύση.
Η κα Μιχαηλίδου, αρμόδια Υφυπουργός για την οικογένεια και το παιδί, αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του Συλλόγου μας, μας απάντησε, 
ότι το Επίδομα Παιδιού θα ισχύσει όπως και πέρυσι,
ότι ήδη το Υπουργείο δίνει  τον χρόνο 40 εκατομμύρια ευρώ για την μετακίνηση των πολυτέκνων και ΑΜΕΑ, επι πλέον χρήματα δεν υπάρχουν για να δοθούν για τους τρίτεκνους.
Ως προς την ιδιότητα του τρίτεκνου δια βίου, προς το παρόν δεν θα την δώσουν, διότι το κύριο πρόβλημα είναι τα χρήματα για την μετακίνηση που δεν υπάρχουν.
Όσο για τα υπόλοιπα αιτήματα που κατατέθηκαν, στεγαστικά Δάνεια ΟΕΚ, δικαιούχοι ΤΕΒΑ, κ.α., η κα Μιχαηλίδου δεσμεύτηκε ότι αφού τα μελετήσουν θα δοθεί απάντηση.

Από πλευράς Υπουργείου επί πλέον από την κα Μιχαηλίδου στην συνάντηση παρευρέθη ο νομικός σύμβουλος κ. Φερεντζάνης. Από τον Σύλλογο Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής οι: Θεοκλήτη Μεσουρίδου – πρόεδρος, και τα μέλη του ΔΣ, Θανάσης Σταμούλης, Νικόλαος Κακανάτσας, Κώστας Ασκληπιάδης και Αγγελική Κανακάρη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου