Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Δεύτερο χτύπημα στις τρίτεκνες οικογένειες. Εκτός από τον φόρο αυτοκινήτου



Δεύτερο χτύπημα στις τρίτεκνες οικογένειες. Εκτός από τον φόρο αυτοκινήτου

Η στήριξη των πολυμελών οικογενειών είναι αναγκαία προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση τους στα κοινωνικά αγαθά, αλλά αποτελεί και προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της δυσμενούς εξέλιξης των δημογραφικών δεικτών στη χώρα μας.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ στα λόγια διατείνεται ότι αποδέχεται τα παραπάνω, στη πράξη δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις.
Αντίθετα, σύμφωνα με ανακοινώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, αποκλείονται από κάποια μέτρα στήριξης  οι τρίτεκνοι τόσο από το κοινωνικό μέρισμα όσο και από την πρόσθετη άδεια από την εργασία.
Έξω ακόμα και από τη ρύθμιση για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που αγόρασαν οι πολυμελείς οικογένειες (τρίτεκνοι) με παρότρυνση του κράτους για να μπορούμε να μεταφέρουμε τις οικογένειες μας.

Επειδή το δημογραφικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με αποσπασματικές κινήσεις και επιμέρους μέτρα.
Επειδή η στήριξη των οικογενειών πρέπει να παρέχεται χωρίς αριθμητικούς περιορισμούς και πρέπει να είναι ανάλογη με τον αριθμό των παιδιών και επιπρόσθετη για κάθε επιπλέον παιδί.
Οι τρίτεκνοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται... σαν πλούσιοι.

Παρά τις δεσμεύσεις για κοινωνική ευαισθησία, για θετική αντιμετώπιση του έντονου δημογραφικού προβλήματος από την κυβέρνηση,  οι τρίτεκνοι μένουν εκτός της κυβερνητικής ρύθμισης.
Όταν υπάρχει δυνατότητα φορολογικών ελαφρύνσεων για τις ΠΑΕ,  δεν μπορεί να μην υπάρχουν για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Απαιτούμε - δεν επαιτούμε - να συμπεριληφθεί ρύθμιση για τις τρίτεκνες οικογένειες με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.
Καλούμε τον πρωθυπουργό - που είναι τρίτεκνος - την κυβέρνηση, τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων,
 σε μια Ελλάδα που γερνάει, σε μια διαρκή λιτότητα,  που για πολλά χρόνια και η πολυμελής οικογένεια στενάζει από τα οικονομικά βάρη, την ανεργία, τη μετανάστευση των παιδιών της.

Διεκδικούμε να ζήσουμε τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.