Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Οι καλύτερες παιδικές ταινίες με δωρεάν είσοδο στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας «Καλυψώ»



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr   
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649  
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


Οι καλύτερες παιδικές ταινίες με δωρεάν είσοδο στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας «Καλυψώ»

Tο καλύτερο δώρο κάνει φέτος ο Δήμος Καλλιθέας στα παιδιά αλλά και στους γονείς τους, προβάλλοντας καθημερινά στις 6 το απόγευμα, καλύτερες παιδικές ταινίες. Όλες οι προβολές θα γίνουν στον Δημοτικό κινηματογράφο «Καλυψώ» και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους!
Κινηματογράφος ΚΑΛΥΨΩ
Γρ. Λαμπράκη 9 και Καλυψούς, Καλλιθέα

Το πλήρες πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:

Κυριακή 22/12/19
18:00 Δημοτικός κινηματογράφος Καλυψώ (προβολή ταινίας):
«Οι γαλοπούλες το ’σκασαν».
Μεταγλωττισμένη, έγχρωμη ταινία κινουμένων σχεδίων. Ο Τζέικ είναι μεγαλόσωμος και παρορμητικός. Ο Ρέτζι είναι έξυπνος και καλόψυχος. Το μόνο που τους ενώνει, εκτός από το γεγονός ότι είναι γαλοπούλες, είναι η μοίρα τους να καταλήξουν πάνω σε μια πιατέλα στο γιορτινό τραπέζι. Έτσι, αποφασίζουν να κλέψουν μια χρονομηχανή. Αμερικανικής παραγωγής του 2013, διάρκειας 91΄.

Δευτέρα 23/12
18:00  Δημοτικός κινηματογράφος Καλυψώ (προβολή ταινίας):
«Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι»
και «Ένα δέντρο, μια φορά».
Δύο ταινίες βασισμένες στα ομώνυμα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά με τις φωνές των Χρήστου Τζαμαγιά, Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, Γιώργου Ανδρεσάκη,  Διονύση Σαββόπουλου, Δανάης Σκιάδη, Μαρίας Ναυπλιώτου, Θοδωρή Αθερίδη, Παύλου Κοντογιαννίδη, Μιχάλη Μητρούση, Δημήτρης Πιατά, Τάκη Τζαμαργιά, Παύλου Χαϊκάλη κ.α. Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου – Στίχοι: Ευγένιος Τριβιζάς Τραγούδι: Φωτεινή Δάρρα, Μπάμπης Τσέρτος. Ελληνικής παραγωγής κινούμενα σχέδια του 2007 και 2009 αντίστοιχα, συνολικής διάρκειας 60΄.

Τρίτη 24/12
18:00 Δημοτικός κινηματογράφος Καλυψώ (προβολή υποτιτλισμένης ταινίας):
«Το Πολικό Εξπρές»
 σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ζεμέκις. Ένα αγόρι, που δεν είναι σίγουρο για την ύπαρξη ή όχι του Αϊ Βασίλη, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει μέχρι την χώρα του ήρωα όλων των παιδιών. Πιστή εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου του Κρις Βαν Όλσμπεργκ με χρησιμοποίηση γνωστών πρωταγωνιστών, όπως ο Τομ  Χανκς , που στην συνέχεια υπέστησαν ψηφιακή επεξεργασία. Αμερικανική ταινία του 2004, διάρκειας 100’.

Πέμπτη 26/12
18:00 Δημοτικός κινηματογράφος Καλυψώ (προβολή ταινίας): 
«Εγώ ο απαισιότατος 2».
 Μεταγλωττισμένη, έγχρωμη ταινία κινουμένων σχεδίων με τις φωνές των Γιάννη Ζουγανέλη, Σάκη Μπουλά, Κατερίνα Γκίργκις. Καθώς ο Γκρου αρχίζει να συνηθίζει το ρόλο του ως κλασικός οικογενειάρχης και πατέρας των Μάργκο, Ίντιθ και Άγκνες, μία άκρως απόρρητη οργάνωση, αφιερωμένη στην καταπολέμηση του κακού σε παγκόσμια κλίμακα, ζητά τη βοήθειά του. Τώρα είναι στο χέρι του Γκρου, των Μίνιονς και της νέας συνεργάτιδάς του, της Λούσι, να πατάξουν το κακό. Αμερικανικής  παραγωγής του 2013, διάρκειας 98΄.

20:00 Δημοτικό Θέατρο (προβολή ταινίας):
«Καλά Χριστούγεννα».
 Έγχρωμη, ιστορική ταινία του Κριστιάν Καριόν, για όλα αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους, ακόμα κι όταν τους επιβάλλεται ο πόλεμος. Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία. Καθώς ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται, μια “μικρή ειρήνη” ξεκινά αυθόρμητα σ’ ένα σημείο των γαλλοελβετικών συνόρων. Την παραμονή των Χριστουγέννων του 1914 και με αφορμή τη μουσική που ακούγεται μέσα από κάποια χαρακώματα, οι τρεις αρχηγοί των στρατευμάτων και το σύνολο των στρατιωτών, διαπραγματεύονται και αποφασίζουν   ανακωχή μόνο για τη γιορτή των Χριστουγέννων. Οι αντιμαχόμενοι βγαίνουν από τα καταφύγια, σφίγγουν τα χέρια κι ανταλλάζουν ευχές, παρόλο που ουσιαστικά δεν καταλαβαίνουν ο ένας τη γλώσσα του άλλου. Όταν περνά η ημέρα των Χριστουγέννων, οι στρατιώτες αρνούνται να συνεχίσουν τον πόλεμο. Γαλλο-αγγλο-γερμανική ταινία του 2005,  διάρκειας 115’(ταινία για όλη την οικογένεια).

Παρασκευή 27/12
18:00 Δημοτικός κινηματογράφος Καλυψώ (προβολή ταινίας): 
«Εγώ ο απαισιότατος 3».
 Μεταγλωττισμένη, έγχρωμη ταινία κινουμένων σχεδίων με τις φωνές των Γιάννη Ζουγανέλη, Λευτέρη Ελευθερίου,  Ελένη Βογιατζή,  Μυρτώς Ορφανάκου και Έλενας Γιαννέτσου. O Γκρου έχει αφήσει πίσω το εγκληματικό παρελθόν του κι έχει γίνει ο απόλυτος πάτερ φαμίλιας. Η γνωριμία του με τον ξανθομάλλη, αξιαγάπητο δίδυμο αδελφό του και η εμφάνιση ενός νέου «κακού» θα τον κάνουν να αναθεωρήσει την απόφασή του. Αμερικανικής  παραγωγής του 2017, διάρκειας 90΄.

Σάββατο 28/12
18:00 Δημοτικός κινηματογράφος Καλυψώ (προβολή ταινίας):
«Το μαγικό σπίτι».
Μεταγλωττισμένη, έγχρωμη ταινία κινουμένων σχεδίων. Ένα βροχερό βράδυ, ο μικρός γάτος Θάντερ βρίσκει καταφύγιο στο αρχοντικό του Μάγου Λορέντζο. Εκείνος μοιράζεται το σπίτι του με αμέτρητα ζωάκια, ρομποτάκια και μαραφέτια, που έχουν την ικανότητα να φτιάχνουν πρωινό ενώ χορεύουν και τραγουδούν! Ο Τζακ το λαγουδάκι και η Μάγκι το ποντίκι, όμως, συνωμοτούν για να διώξουν το κακόμοιρο γατάκι . Βελγικής παραγωγής του 2013,  διάρκειας 85΄.

Κυριακή 29/12
18:00 Δημοτικός κινηματογράφος Καλυψώ (προβολή ταινίας):
«Ο μικρός πρίγκιπας».
Μεταγλωττισμένη, έγχρωμη ταινία κινουμένων σχεδίων βασισμένη στην ομότιτλη νουβέλα του Antoine de Saint-Exupery, με τις φωνές των Κωσταντή Μαυριά, Κώστα Δαρλάση, Τζίνη Παπαδοπούλου. Πρόκειται για μία φρέσκια κινηματογραφική ματιά σε μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών, με πρωταγωνίστρια ένα μικρό, καταπιεσμένο από τη μητέρα του κορίτσι , που μόνη του διέξοδος είναι ο εκκεντρικός και καλόκαρδος γείτονας, ο Αεροπόρος , που την ξεναγεί σε έναν εκπληκτικό κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Γαλλικής παραγωγής του 2015,  διάρκειας 108’.

Δευτέρα 30/12
18:00 Δημοτικός κινηματογράφος Καλυψώ (προβολή ταινίας): 
«Λόραξ».
 Μεταγλωττισμένη, έγχρωμη ταινία κινουμένων σχεδίων. Ο Τεντ, ένα 12χρονο αγόρι, ζει στην ολότελα πλαστική πόλη του Θνίντβιλ. Ο μοναδικός τρόπος να κερδίσει την αγάπη της Όντρεϊ, του κοριτσιού των ονείρων του, είναι να βρει και να της φέρει ένα αληθινό δέντρο. Για να το πετύχει αυτό, καλείται να ανακαλύψει την ιστορία του Λόραξ, ενός ιδιότροπου, αλλά γοητευτικού πλάσματος που παλεύει για να προστατέψει τον κόσμο του δάσους. Αμερικανικής παραγωγής του 2012,  διάρκειας 86΄.

Τρίτη 31/12
18:00 Δημοτικός κινηματογράφος Καλυψώ (προβολή υποτιτλισμένης ταινίας):
«Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει»
σε σκηνοθεσία Ρομπ Μάρσαλ με τους  Έμιλι Μπλαντ, Έμιλι Μόρτιμερ, Μέριλ Στριπ, Κόλιν Φάρελ. Στο Λονδίνο του ’30 ο Μάικλ Μπανκς, χήρος μετά το θάνατο της γυναίκας του, αγωνίζεται να διατηρήσει το πατρικό του σπίτι ενάντια στις ύπουλες πρακτικές της τράπεζας. Τα μικρά παιδιά του προσπαθούν μάταια να τον βοηθήσουν, μέχρι που εμφανίζεται η μυστηριώδης, ιπτάμενη νταντά Μαίρη Πόπινς. Αμερικανικής παραγωγής του 2018,  διάρκειας 130΄.

Πέμπτη 2/1
18:00  Δημοτικός κινηματογράφος Καλυψώ (προβολή ταινίας):
«Η Σιρκλίν, η Κοκό, και ο άγριος ρινόκερος».
Μεταγλωττισμένη, έγχρωμη ταινία κινουμένων σχεδίων Μια μέρα ένα μικρό κορίτσι εισβάλει στον κόσμο της Σιρκλίν. Το όνομά της είναι Κοκό και μοιάζει με τη Σιρκλίν – μόνο που εκείνη έχει μαύρη επιδερμίδα, σγουρά μαλλιά και φορά στέμμα. Είναι πριγκίπισσα και λέει στη Σιρκλίν ότι προέρχεται από τη χώρα όπου η σοκολάτα μεγαλώνει στα δέντρα. Είναι ένα μέρος που οι δύο φίλοι της Σιρκλίν, ο Ίγκλοφ και ο Φρέντερικ, θα ήθελαν να επισκεφθούν. Δανέζικης παραγωγής του 2018, διάρκειας 62΄.

Παρασκευή 3/1
18:00 Δημοτικός κινηματογράφος Καλυψώ (προβολή ταινίας): 
«Ζαμπίζια: Πουλιά στον αέρα».
Μεταγλωττισμένη, έγχρωμη ταινία κινουμένων σχεδίων. Στο χείλος ενός επιβλητικού καταρράκτη, στην καρδιά της Αφρικής, απλώνεται μία εκπληκτική πόλη, όπου κατοικούν πτηνά κάθε είδους. Ονομάζεται Ζαμπίζια και τη διοικεί ο μπαρουτοκαπνισμένος Σεκχούρου. Ο Κάι και η αδελφή ψυχή του, Ζωή, θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να σώσουν την πόλη από το υποχθόνιο ιγκουάνα. Νοτιοαφρικανικής παραγωγής του 2012, διάρκειας 83΄.

Σάββατο 4/1
18:00 Δημοτικός κινηματογράφος Καλυψώ (προβολή ταινίας):
«Η ιστορία του Ντεσπερό».
Μεταγλωττισμένη, έγχρωμη ταινία κινουμένων σχεδίων. Μια φορά κι έναν καιρό, στο βασίλειο του Ντορ, υπήρχε μαγεία στην ατμόσφαιρα, πολύ γέλιο και ακόμα περισσότερη… σούπα. Ώσπου, όλα άλλαξαν σε μια στιγμή! Γεννιέται ο Ντεσπερό Τίλινγκ, ένα γενναίο ποντικάκι. Μπορεί να είναι μικροσκοπικός, αλλά είναι τόσο ατρόμητος που αρνείται πεισματικά να ζει μέσα στο φόβο, όπως τα υπόλοιπα ποντίκια. Αρνούμενος να συμμορφωθεί με τους κανόνες, εκδιώκεται από το βασίλειο. Ένα ταξίδι στο άγνωστο ξεκινά. Αμερικανικής παραγωγής του 2008,  διάρκειας 93΄.

Κυριακή 5/1
18:00 Δημοτικός κινηματογράφος Καλυψώ (προβολή ταινίας): 
«Κούμπα: Μια ζέβρα και μισή».
Μεταγλωττισμένη, έγχρωμη ταινία κινουμένων σχεδίων. Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο, ακόμα και στην περίπτωση μιας ζέβρας. Ο Κούμπα είχε την ατυχία να γεννηθεί με τις μισές του ραβδώσεις. Στο ταξίδι του αυτό, ο Κούμπα θα έχει συνοδοιπόρους μία θρασύτατη αντιλόπη και μία φανταχτερή στρουθοκάμηλο, ενώ θα γνωρίσει και ένα άλλους σωρό εκκεντρικούς χαρακτήρες. Νοτιοαφρικανικής παραγωγής του 2013,  διάρκειας 85΄.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.