Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Τρίτεκνοι Αττικής: "Ο «εκσυγχρονισμός» του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, περνάει από δρόμους κοινωνικά ανάλγητους, πολιτικά ασυνεπείς και επικίνδυνους."

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ

Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006

Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676

Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα

τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,

email: titsa_mesouridou@yahoo.gr

email: triteknoiattikis@yahoo.gr

fax: 2109570649  

http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

 

Τρίτεκνοι Αττικής: "Ο «εκσυγχρονισμός» του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, περνάει από δρόμους κοινωνικά ανάλγητους, πολιτικά ασυνεπείς και  επικίνδυνους."

 

"Με λύπη διαπιστώσαμε ότι για την κυβέρνησή σας ο «εκσυγχρονισμός» του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, περνάει από δρόμους κοινωνικά ανάλγητους, πολιτικά ασυνεπείς και εν τέλει, εθνικά επικίνδυνους."

Αυτό επισημαίνει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής, τονίζοντας ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μελέτησαν με μεγάλη προσοχή το σχέδιο νόμου: «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) - Αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα», το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Οι Τρίτεκνοι Αττικής υπενθυμίζουν ότι τα τελευταία 9 χρόνια στην Ελλάδα οι θάνατοι είναι περισσότεροι των γεννήσεων κατά 223292 άτομα, ενώ τονίζουν ότι το

Δημογραφικό είναι Εθνικό ζήτημα

και ως τέτοιο αντιμετωπίστηκε από προηγούμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ., που θεσμοθέτησαν μια έστω υποτυπώδη δημογραφική πολιτική. Τονίζουν, επίσης, την ανάγκη η κυβέρνηση να συνεχίσει και να ενισχύσει αυτή την πολιτική και να αποκαταστήσει τις αδικίες που υπέστησαν οι Τρίτεκνες οικογένειες τα χρόνια των μνημονίων.

"Δυστυχώς, το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, απλά συνεχίζει την αποδόμηση της δημογραφικής πολιτικής στη χώρα, καταργώντας επιπλέον δημογραφικά κίνητρα και δικαιώματα.", αναφέρεται στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής, καταγγέλλει την μείωση έως εξαφάνιση των ποσοστώσεων των Τριτέκνων στις προσλήψεις του δημόσιου τομέα, καθώς:

με το Άρθρο 11 παρ 1στ και ζ, παρ.2α, το Άρθρο 27 παρ.1, και το Άρθρο 36 δεν προβλέπεται καμία μοριοδότηση για Τρίτεκνους,

ενώ μόνο για την περίπτωση προσλήψεων Υ.Ε., προβλέπεται ποσοστό 5%.

Καταργούνται έτσι δικαιώματα ετών για τις Τρίτεκνες οικογένειες, και βέβαια, η Συνταγματική επιταγή της παρ. 5, άρθρου 21 για ύπαρξη δημογραφικής πολιτικής, δυστυχώς για μια ακόμα φορά παραπέμπεται στις καλένδες.

Οι Τρίτεκνοι της Αττικής, επικαλούνται την πολιτική εντιμότητα και την εθνική συνείδηση του πρωθυπουργού, καλώντας τον να ξανασκεφτεί την ευθύνη του ως ηγέτη απέναντι στο μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας, και να επαναδιατυπώσει τα αντιδημογραφικά άρθρα του σχεδίου νόμου.

Τονίζουν ότι η χάραξη δημογραφικής πολιτικής είναι αναγκαία όσο ποτέ και ζητούν από τον πρωθυπουργό να μην αφαιρεθεί από τους Τρίτεκνους και τα τέκνα τους, το δικαίωμα στην εργασία!!!

"Μην αφεθείτε στις σειρήνες του δήθεν «εκσυγχρονισμού».

Η Ελληνική οικογένεια προσβλέπει σε εσάς, με δεδομένη την ευαισθησία σας για το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων. Μπορείτε και είμαστε σίγουροι ότι θέλετε, να την δικαιώσετε." καταλήγουν οι Τρίτεκνοι Αττικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.