Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Τρίτεκνοι Αττικής: Σε κίνδυνο 2.000 θέσεις εργασίας για άτομα ειδικών κατηγοριών με την κατάργηση του νόμου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ

Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006

Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676

Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα

τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,

email: titsa_mesouridou@yahoo.gr

email: triteknoiattikis@yahoo.gr

fax: 2109570649  

http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

 

Τρίτεκνοι Αττικής: Σε κίνδυνο 2.000 θέσεις εργασίας για άτομα ειδικών κατηγοριών με την κατάργηση του νόμου

Σύμφωνα με το νόμο 2643/98, το κράτος υποχρεούται να προκηρύσσει σε ετήσια βάση, μέσω του Ο.Α.Ε.Δ, τις θέσεις του άρθρου 3 που αφορούν στο δημόσιο τομέα, για όλες τις κατηγορίες των προστατευόμενων του νόμου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι τρίτεκνες οικογένειες.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 2000 θέσεις, δεν έχουν προκηρυχθεί εδώ και 7 χρόνια, κάτι που είναι τεράστια αδικία για τους άνεργους, να μένουν οι θέσεις που δικαιούνται στα συρτάρια των γραφείων, ενώ το ποσοστό της ανεργίας αυξάνεται συνεχώς και με ραγδαίο ρυθμό. 

Αξίζει να επισημανθεί ότι η τελευταία προκήρυξη των θέσεων του ν. 2643/98 του δημόσιου τομέα, εκδόθηκε το έτος 2014 μετά από πολλές πιέσεις. 

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιφέρειας(Νομού) Αττικής ζητά την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας, για την άμεση προκήρυξη των θέσεων του ν. 2643/98 για το δημόσιο τομέα που εκκρεμούν, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ν. 2643/98 καταργήθηκε πρόσφατα με την ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον Εκσυγχρονισμό του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ και θα είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό αν χαθούν πάνω από 2.000 θέσεις που έχουν δεσμευτεί!

Για να ενημερωθείτε:

Καταργούνται οι προσλήψεις με τον νόμο ειδικών κατηγοριών

http://triteknoinomouattikis.blogspot.com/2021/01/blog-post_21.html

Στο Διοικητή του ΟΑΕΔ  ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής  

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής, συναντήθηκε με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη  και τον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΕΔ κ. Κλάδη, παρουσία της Βουλευτού  Β’ Περιφέρειας Αθηνών κα Ζωή Ράπτη.

Η ρύθμιση των δόσεων των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας από τον ΟΕΚ, η ένταξη όλων των τρίτεκνων οικογενειών ανεξαρτήτως ενηλικίωσης των παιδιών, στο πρόγραμμα ρύθμισης των δόσεων των στεγαστικών  δανείων, καθώς και  το ποσοστό της μείωσης, αναλύθηκαν και συζητήθηκαν.

Οι προσλήψεις των προστατευομένων κατηγοριών (μεταξύ αυτών και τριτέκνων) με τον νόμο 2643/1998 επίσης τέθηκε προς συζήτηση.

Για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, με επιδότηση μέσω  voucher, απευθύνεται περισσότερο σε χαμηλόμισθους και άνεργους, γι΄ αυτό ζητήθηκε η ενίσχυση με την αύξηση των ημερών επιδότησης καθώς και η συμπερίληψη ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Η κα Ζωή Ράπτη Βουλευτής Αθηνών, επισήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται οικογένειες με τρία και πλέον παιδιά για την αντιμετώπιση του δημογραφικού της προβλήματος, γι ´αυτό τις στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις!

Ο κ Σπύρος Πρωτοψάλτης Διοικητής του ΟΑΕΔ, υπογράμμισε ότι ο στόχος του ΟΑΕΔ - Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού είναι να  μπορεί να ενισχύσει με τα προγράμματα και τις δράσεις του τις οικογένειες. Για τον Κοινωνικό Τουρισμό θα ενημερωθούμε τις επόμενες ημέρες, όσο για την ρύθμιση των στεγαστικών δανείων, καθώς και για τις προσλήψεις με τον νόμο 2643/1998, αφού τα μελετήσουν θα δοθεί η απάντηση.

Από τον Σύλλογο Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής παρευρέθησαν η πρόεδρος Θεοκλήτη Μεσουρίδου και τα μέλη του ΔΣ Θανάσης Σταμούλης και Κώστας Ασκληπιάδης.

http://triteknoinomouattikis.blogspot.com/2020/06/blog-post.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.