Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Μαρία Συρεγγέλα: προχωράει η μελέτη για τις «Νταντάδες της γειτονιάς» και για άδειες πατρότητας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ

Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006

Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676

Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα

τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,

email: titsa_mesouridou@yahoo.gr

email: triteknoiattikis@yahoo.gr

fax: 2109570649  

http://triteknoinomouattikis.blogspot.com



Μαρία Συρεγγέλα: προχωράει η μελέτη για τις «Νταντάδες της γειτονιάς» και για άδειες πατρότητας


Οι δηλώσεις της κας Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουγού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αρμόδια για την Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, στη Βουλή:

«Η Ισότητα δεν είναι έκθεση ιδεών. Για να υπάρξει ουσιαστική ισότητα, πρέπει να υπάρξουν πράξεις που αφορούν στην καθημερινότητα των γυναικών. Με τη διασύνδεση των πολιτικών Ισότητας και Οικογένειας όχι μόνον δε διαιωνίζονται τα στερεότυπα για τους ρόλους των δύο φύλων, αλλά ενθαρρύνεται η ισόρροπη κατανομή των καθημερινών υποχρεώσεων. Καμία γυναίκα σ’ αυτή τη χώρα δεν θα πρέπει να έρχεται αντιμέτωπη με το δίλημμα: “καριέρα ή οικογένεια”».

Με διασύνδεση αυτών των πολιτικών, ενθαρρύνεται η ισόρροπη κατανομή των καθημερινών υποχρεώσεων, τόσο της ανατροφής των τέκνων, όσο και της φροντίδας των εξαρτώμενων μελών, που γνωρίζουμε ότι είναι και το μεγάλο πρόβλημα των γυναικών στη χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση κάθε γυναίκα στη χώρα δεν θα πρέπει να έρχεται αντιμέτωπη με το αν θα πρέπει να κάνει καριέρα ή οικογένεια. Οπότε χρειαζόμαστε συγκεκριμένες πράξεις και συγκεκριμένες δράσεις στήριξης των γυναικών, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στην αγορά εργασίας, και στα κέντρα διοίκησης, και λήψης αποφάσεων.

Καμία γυναίκα δεν θα μπορεί να αναλάβει θέση ευθύνης είτε στην εργασία της, είτε στην πολιτική ζωή του τόπου, εάν, πρώτον, δεν έχει εργασία, είναι άνεργη -και ξέρουμε ότι στη χώρα μας έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών που είναι άνεργες- και δεύτερον, εάν δεν υπάρχει εξισορρόπηση επαγγελματικής και οικογενειακής ιδιωτικής ζωής.

Οι δράσεις και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα που θα ανακοινώσουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα: Εξάλειψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Δεύτερος στόχος του ευρωπαϊκού, στρατηγικού σχεδίου για την ισότητα των φύλων: Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Ήδη έχουμε καταθέσει και προχωράει η μελέτη τις επόμενες μέρες για τις «Νταντάδες της γειτονιάς».

Επίσης, άδειες πατρότητας. Στο επόμενο εργασιακό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται η εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με την οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής για τους γονείς και τους φροντιστές και θα θεσπίζεται για πρώτη φορά η άδεια πατρότητας. Θα συμπληρωθεί το νομοθετικό πλαίσιο των γονικών αδειών και των λοιπών διευκολύνσεων για γονείς και φροντιστές, καθώς και η προστασία από την απόλυση και των δύο γονέων, και όχι μόνο των γυναικών, που θα κάνουν χρήση των αδειών και των διευκολύνσεων για την ανατροφή των τέκνων τους.

Ταμείο Ανάκαμψης: Ήδη έχουμε εντάξει επιμορφωτικό πρόγραμμα για εργαζόμενους και εργοδότες τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα, για σεμινάρια διαφορετικότητας, κατάρτισης και εκπαίδευσης.

Σε συνεργασία πριν λίγες μέρες με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και με τον Σύλλογο Ολυμπιονικών, ξεκινάμε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην κοινωνία για τα θέματα έμφυλης βίας.

Για να ενημερωθείτε:

Τρίτεκνοι: Δημιουργήθηκε Υφυπουργείο για την Δημογραφική Πολιτική και την οικογένεια

http://triteknoinomouattikis.blogspot.com/2021/01/blog-post_5.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.