Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Τρίτεκνοι Αττικής: Στις 15 Μαΐου τιμούμε την οικογένεια, το παρόν και το μέλλον της χώρας μας!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr   
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649  
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

 

Τρίτεκνοι Αττικής: Στις 15 Μαΐου τιμούμε την οικογένεια, το παρόν και το μέλλον της χώρας μας!

 

Η διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γ. Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου. Ο ετήσιος εορτασμός δείχνει την σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Η ημέρα αυτή έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει την διεθνή κοινότητα και να αναδείξει κοινωνικά, δημογραφικά και οικονομικά θέματα που επηρεάζουν την οικογένεια. Η φετινή επέτειος έρχεται σε μία από τις πιο δύσκολες παγκόσμιες υγειονομικές και οικονομικές κρίσεις. Η πανδημία του Covid -19  φέρνει στο προσκήνιο και τονίζει έντονα την σημασία να επενδύουν τα κράτη σε κοινωνικές πολιτικές για την προστασία των οικογενειών. Είναι η οικογένεια που φέρει το βάρος μιας κρίσης καθώς παλεύει να προστατεύσει τα μέλη της, τα παιδιά, τους αυριανούς πολίτες της κοινωνίας.

Ο θεσμός της οικογένειας δεν είναι σημαντικός μόνο για την κοινωνία και την εξέλιξη της, αλλά και για τα ίδια τα μέλη της. Καθημερινά ο γονέας κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην τους λείψει τίποτα. Μπορεί πολλές φορές να νιώθει ανήμπορος, παρότι κάνει τόσα πολλά πράγματα παράλληλα, όμως για την οικογένεια του είναι ήρωας γιατί μπορεί να βασιστεί σε αυτόν και να νιώσει προστατευμένη.

Η πανδημία ανέδειξε και ένα άλλο πρόβλημα. Αυτό του αποκλεισμού κάποιων μελών της οικογένειας, εξαιτίας του «ψηφιακού» χάσματος μεταξύ των μελών της οικογένειας, αλλά και τις ανάγκες σε εξοπλισμό και τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις, οι οποίες μεγάλωσαν τις ανισότητες ανάμεσα στις οικογένειες είτε λόγο οικονομικών δυσκολιών είτε λόγο των πολλών παιδιών (3 και άνω).

Ο Σύλλογος μας εδώ και 15 χρόνια επισημάνει σε κάθε κατεύθυνση και σε κάθε ευκαιρία, την αναγκαιότητα στήριξης της τρίτεκνης οικογένειας. Ζητάμε να αξιοποιηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης για την επιχορήγηση παροχής εξοπλισμού, και δεύτερης τηλεπικοινωνιακής σύνδεσης δωρεάν, για τις τρίτεκνες οικογένειες, καθώς και σεμινάρια εκμάθησης και χειρισμού ψηφιακής τεχνολογίας για άτομα άνω των 50 ετών, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ίσης πρόσβασης στην ψηφιακή κοινωνία. Αυτό θα είναι μία δημόσια επένδυση για την μείωση της ανισότητας που βιώνουμε οι τρίτεκνες οικογένειες καθώς προχωρούμε  στην ψηφιακή εποχή.

Ωστόσο η έλλειψη της δημογραφικής πολιτικής, σχεδιασμού και η κατάργηση όλων των δημογραφικών και οικογενειακών πολιτικών που ίσχυαν έως το 2009 έχει φέρει μείωση των γεννήσεων. Γι΄ αυτό ζητάμε να αποδοθεί η τριτεκνική ιδιότητα ισοβίως και μία δημογραφική πολιτική η οποία θα ενισχύει και θα στηρίζει την τρίτεκνη οικογένεια και θα είναι κίνητρο για να αυξηθούν οι γεννήσεις στην χώρα μας.

Η ημέρα αυτή είναι υπενθύμιση για όλες τις χώρες του κόσμου, πόσο σημαντικό είναι οι γεννήσεις και τα παιδιά, γιατί χωρίς παιδιά δεν υπάρχει οικογένεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.