Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Τρίτεκνοι: Μαθαίνουμε Πράσινες Συνήθειες – τι μπορείς να κάνεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ

Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006

Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα

τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,

email: titsa_mesouridou@yahoo.gr   

email: triteknoiattikis@yahoo.gr

fax: 2109570649  

http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

 

Τρίτεκνοι: Μαθαίνουμε Πράσινες Συνήθειες – τι μπορείς να κάνεις

 

Μπορείς να φανταστείς ένα μέλλον στο οποίο τα παιδιά δεν θα ξέρουν τι είναι οι εποχές και δεν θα μπορούν να τρώνε αγαπημένα φρούτα;

Μπορείς να φανταστείς τις πολικές αρκούδες, τα δελφίνια και τα πουλιά, να στέκονται μόνο ως αναμνήσεις σε ράφια μουσείων;

Όλα όσα θεωρούμε δεδομένα και αποτελούν κομμάτι μιας αλυσίδας που εξασφαλίζει το παρόν και το μέλλον μας απειλούνται. Η πρόσφατη πανδημία μας απέδειξε με τρόπο εκκωφαντικό και τραγικό ότι σαν ανθρωπότητα καλούμαστε να ενωθούμε απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που μας αφορούν όλους και η κλιματική κρίση είναι σίγουρα μία από αυτές.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κλιματική και περιβαλλοντική κρίση που απειλεί τόσο τις ανθρώπινες δραστηριότητες και την υγεία μας, όσο και τα οικοσυστήματα παγκοσμίως, από τα δάση της Σιβηρίας και την Αρκτική μέχρι τους κοραλλιογενείς υφάλους, τα δάση της Αυστραλίας, τη Μεσόγειο και την Ελλάδα.

Ας συμβάλλουμε κάνοντας την αρχή με πρακτικές συμβουλές για σωστή Ανακύκλωση! Καθώς και την μείωση σπατάλης τροφίμων!

Τι εσύ μπορείς να κάνεις:

1.Μειώνουμε την κατανάλωση κρέατος, ιδιαίτερα του βοδινού. Το βοδινό κρέας, λόγω της φυσιολογίας των συγκεκριμένων ζώων, έχει σημαντικό ανθρακικό και υδατικό αποτύπωμα.
 2. Αγοράζουμε φρούτα και λαχανικά εποχής.
Έτσι περιορίζουμε την κατανάλωση εισαγόμενων φρούτων και λαχανικών καθώς και εκείνων τα οποία έχουν παραχθεί σε θερμαινόμενα θερμοκήπια.
 3. Περιορίζουμε τα τροφοχιλιόμετρα των τροφίμων που αγοράζουμε, προτιμώντας τα ντόπια προϊόντα.
 4. Προγραμματίζουμε τι θα αγοράσουμε, τι θα μαγειρέψουμε, πόσο θα σερβίρουμε.
 
5. Αποφεύγουμε την μακρά συντήρηση των τροφίμων στο σπίτι,
καθώς τα επαγγελματικά ψυγεία είναι πιο αποτελεσματικά.
 6.Χρησιμοποιούμε χύτρα ταχύτητας για την προετοιμασία των οικογενειακών γευμάτων
 7. Χρησιμοποιούμε εξειδικευμένες συσκευές για την κάθε διεργασία μαγειρέματος,
π.χ. φριτέζα για τηγάνισμα και βραστήρα για τη θέρμανση του νερού.
 8. Δεν πετάμε τρόφιμα, ιδιαίτερα μαγειρεμένα, επειδή έτσι πετάμε όλη την ενέργεια και το νερό που χρειάστηκαν για να φτάσουν μέχρι το σπίτι μας.
 9.Μαθαίνουμε να διαβάζουμε σωστά τις ετικέτες των συσκευασμένων τροφίμων. Περιέχουν πολύτιμες, από κάθε άποψη, πληροφορίες!
 10. Περιορίζουμε την κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού και αναψυκτικών. Με τον τρόπο αυτό περιορίζουμε τη χρήση των συσκευασιών τους.

Για να ενημερωθείτε:

Περισσότερα από 500 παιδιά επισκέφθηκαν την δράση του Συλλόγου Τριτέκνων Αττικής για το Περιβάλλον και την Ανακύκλωση

http://triteknoinomouattikis.blogspot.com/2021/06/500.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.