Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Τρίτεκνοι Αττικής: Στις 8 Μαΐου τιμούμε την ηρωΐδα της σύγχρονης Ελλάδας, το παρόν και το μέλλον της χώρας μας! Χρόνια Πολλά Μητέρα!!!


 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ

Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006

Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα

τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,

email: titsa_mesouridou@yahoo.gr   

email: triteknoiattikis@yahoo.gr

fax: 2109570649  

http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


Τρίτεκνοι Αττικής: Στις 8 Μαΐου τιμούμε την ηρωΐδα της σύγχρονης Ελλάδας, το παρόν και το μέλλον της χώρας μας! Χρόνια Πολλά Μητέρα!!!

 

Η γιορτή της μητέρας,  είναι εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας. Συνηθίζεται να γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Μαΐου.  Για φέτος η γιορτή  της μητέρας είναι  την Κυριακή 8 Μαΐου.

«Τρεις φορές τρέφει η μητέρα το παιδί της: με το αίμα της, το γάλα της, και τις αρετές της»

Στην αρχαία Ελλάδα η Μητέρα ήταν έννοια ταυτόσημη με την γονιμότητα. Η γιορτή αυτή της γονιμότητας προσδιορίζεται χρονικά στις αρχές της Άνοιξης, τότε που αρχίζει η γη να φέρνει στην επιφάνεια ό,τι κρύβεται στα σπλάχνα της με ζωή.

Η έννοια της μητέρας πήρε τη μορφή της θεάς Δήμητρας.

Ο Κρόνος, επειδή φοβότανε ότι κάποιο από τα παιδιά του θα του έπαιρνε την εξουσία, άρχισε να «καταπίνει» τα παιδιά του. 

Η Ρέα, η μητέρα του Δία κατάφερε να τον σώσει από τη βουλιμία του Κρόνου.  Από αυτά που παραδίδονται από την μυθολογία ότι η Ρέα η μητέρα «Θεών τε ανδρών τε» έκαμε τόσα για να σώσει το Δία, η έννοια της μητέρας στην αρχαιότητα έπαιρνε τιμητική θέση, γιατί θυσιαζόταν για τα παιδιά της.

Το πρόσωπο της Μητέρας είναι   το πιο ιερό πρόσωπο στην ζωή του ανθρώπου. Στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, η γιορτή της Υπαπαντής, είναι η Ορθόδοξη γιορτή της μητέρας. Τιμούμε την Μητέρα επειδή ο Κύριος την τίμησε στο σταυρό. Για να μας διδάξει να αποδίδουμε περισσότερη τιμή και σεβασμό στις μητέρες».

Στη σύγχρονη εποχή η γιορτή της μητέρας ξεκίνησε στην Αμερική από την Άννα Τζάρβις. Αφορμή σ’ αυτό έδωσε το γεγονός ότι η μητέρα της απέκτησε έντεκα παιδιά, από τα οποία επιβίωσαν μόνον τα τέσσερα. Η μητέρα της απεβίωσε την 9 Μαΐου 1905.

Μάνα, σημαίνει θυσία, λατρεία, αυτοθυσία, αγάπη και μια αγκαλιά γεμάτη. Σημαίνει δημιουργία, ζεστασιά, αγκαλιά, παρηγοριά, μάτωμα ψυχής, στήριγμα στον αγώνα της ζωής. Σημαίνει ανήφορος και Γολγοθάς, αγώνας, δάκρυα χαράς, βάλσαμο και χάδι στα πληγωμένα της παιδιά.

Η τιμή, ο σεβασμός και η αναγνώριση της αξίας της Μητέρας προϋποθέτει την εξύψωση της γυναίκας και την τοποθέτησή της στο βάθρο που της αξίζει. Αυτό μόνον ο Χριστιανισμός το επιτυγχάνει,  γιατί ο ίδιος ο Χριστός εξύψωσε τη γυναίκα με τη διδασκαλία του.

Γιορτάζουν οι μητέρες, οι γυναίκες που έχουν αναλάβει μια τιμητική αποστολή. Καλούνται κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα σήμερα, να φέρουν στον κόσμο παιδιά, να τα αναθρέψουν με τις αξίες και τα ιδανικά αυτού του τόπου.

Να τους μιλήσουν για την οικογένεια, τις εθνικές και θρησκευτικές μας ρίζες και παραδόσεις, αυτές που αποτελούν το συνδετικό κρίκο στη διαδοχή των γενεών.

Κι ακόμη περισσότερο, οι ηρωΐδες τρίτεκνες μητέρες που δεν φοβούνται τις στατιστικές και τις δυσοίωνες προβλέψεις, δεν αποθαρρύνονται από την σκληρή καθημερινότητα, ούτε ακόμα και από την αδιαφορία της πολιτείας και την απουσία στήριξης του πιο υγιούς μέρους της κοινωνίας, δηλαδή της τρίτεκνης οικογένειας

Φέτος, η τρίτεκνη μάνα γιορτάζει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες:

- της ανεργίας και της εξαθλίωσης,

-των πολύ χαμηλών επιδομάτων παιδιών, κάτω από τα όρια της φτώχειας,

 -βλέποντας τα παιδιά της να μην έχουν εργασία και να μεταναστεύουν καθώς το 65% των νέων μας είναι άνεργοι,

- από μια Πολιτεία που αντί να την τιμά, την καταδικάζει, αφού τα παιδιά της τα έκανε φορολογικό τεκμήριο,

- έχοντας σημαντικά αυξημένο κόστος ανατροφής των παιδιών της και πλήθος χαρατσιών να καταφθάνουν και να την απειλούν,

- μη μπορώντας να έχει τα παιδιά της που φοιτούν σε ΑΕΙ/ΤΕΙ στην ίδια πόλη, καθώς το Υπουργείο Παιδείας κατήργησε τις μετεγγραφές που δεν είχαν κανένα κόστος για το Κράτος,

- χωρίς καμιά άλλη ηθική ή υλική αναγνώριση από το κράτος για την προσφορά της,

- χωρίς καν την ΙΣΟΒΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ.

Έστω κι έτσι, η ηρωική τρίτεκνη μάνα συνεχίζει τον αγώνα κι ελπίζει.

Τιμώντας την Μητέρα, το πρόσωπο που μας προσέφερε την ζωή, την αγάπη και την παντοτινή αφοσίωση, τιμούμε συνολικά την ανθρώπινη παρουσία.

Τιμώντας την Τρίτεκνη Μητέρα, τιμούμε την ηρωΐδα της σύγχρονης Ελλάδας, το παρόν και το μέλλον της χώρας μας!

Χρόνια Πολλά  Μητέρα!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.