Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ 1.1.2011 ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΟΡΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

10/8/2010

ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΘΑ ΠΛΉΡΩΝΟΥΝ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ 1/1/2011

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από την 1η Οκτωβρίου του 2010 μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου του 2010 στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΗ κλπ., αλλά και στην ιστοσελίδα του Διαχειριστή του Δικτύου ή του Διαχειριστή Μη Συνδεδεμένων Νησιών.

Φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα 10% και 20% από την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα πληρώνουν οι καταναλωτές με εισόδημα ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΟΡΙΟΥ, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι γονείς με ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ και άτομα με αναπηρία.
Τη σχετική απόφαση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ανακοίνωσε την Παρασκευή η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και υπέγραψε ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από την 1η Οκτωβρίου του 2010 μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου του 2010 στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΗ κλπ., αλλά και στην ιστοσελίδα του Διαχειριστή του Δικτύου ή του Διαχειριστή Μη Συνδεδεμένων Νησιών.

Προϋπόθεση για την ένταξη στο ΚΟΤ αποτελούν:

Κατανάλωση κάτω από 1.000 kWh ανά τετράμηνο. Το μέρος της έκπτωσης αφορά τις καταναλώσεις από 0 έως 800 kWh.
Κατανάλωση για πρώτη κατοικία.
Τρίτεκνοι θεωρούνται όσων το 1ο παιδί ΔΕΝ έχει συμπληρώσει την ηλικία των 23 ετών.
Η ένταξη ανανεώνεται αυτόματα για το επόμενος έτος, εκτός αν παύσουν να ισχύουν οι αντίστοιχες προϋποθέσεις.

Οι κατηγορίες των ατόμων με εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου και οι μακροχρόνια άνεργοι τυγχάνουν έκπτωσης 10% και οι κατηγορίες των γονιών με τρία παιδιά και ατόμων με αναπηρία 20%.

8 σχόλια:

 1. Ποια οικογένεια με 3 παιδιά έχει κατανάλωση 1000 KWh ανά τετράμηνο? Καμιά
  Άρα δεν δικαιούται κανείς την έκπτωση των 800KWh!!!
  ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πραγματι μας κοροιδευουν παλι φαινεται... Αμφιβαλλω εαν υπαρχει τριτεκνη οικογενεια που να πληρει τις προυποθεσεις αυτες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο! έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο κινούνται και με τα επιδόματα. Εξορθολογισμός δαπανών ισχυρίζονται για να ωφεληθούν οι πιο αδύναμοι...Λένε ότι δεν μπορεί εισόδημα 200.000 ευρώ να παίρνει το επίδομα...Σοβαρά; Πόσοι είναι αυτοί ρε παιδιά; Κουτόχορτο δεν τρώμε, πάλι τα μεσαία εισοδήματα στοχεύουν. Από τα 30.000-45000 ευρώ το χρόνο για 5μελη οικογένεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αναφέρεται στην απόφαση: «Είναι γονείς με τρία παιδιά, όπως προκύπτει από την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωσή τους κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης έτος και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας αυτής φορολογούμενων (τριτέκνων), όπως αυτό καθορίζεται από τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, όπως κάθε φορά ισχύει, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος.»
  Από τη στιγμή που γίνεται αναφορά σε αφορολόγητο όριο, το μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ όλες τις τρίτεκνες οικογένειες. Δεν πρέπει να επισημανθεί αυτό στις ανακοινώσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣΣ!!!!
  ΕΞΩ ΟΙ ΨΕΥΤΕΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ. ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. αυτό είναι καθαρά ..."επι-κοινωνιακό" τιμολόγιο κοροϊδίας!!! Ρε άντε από δω ένας-ένας... αυτές οι κοροϊδίες είναι για να παίζουν στο κανάλι τους, το Mega και να παραμυθιάζουν τον κόσμο με δήθεν παροχές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή