Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869,
6932 737727
email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
Ιστότοπος http:// triteknoinomouattikis.blogspot.com

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Πλήθος τριτέκνων κατέκλυσε τον Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΑΛΥΨΩ το Σάββατο 21/1/2012. Περίπου 600 τρίτεκνες οικογένειες μαζί με τα παιδιά τους παρακολούθησαν το πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την χορωδία του 7ου Γυμνασίου Καλλιθέας, όπου με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κας Βέστερκαμπ, τραγούδησαν Πρωτοχρονιάτικα τραγούδια. Ο πατέρας Ιωάννης από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας ευλόγησε την πίτα του Συλλόγου. Το χορευτικό συγκρότημα του Κρητικού Πολιτιστικού Συλλόγου ΄΄Η Μεγαλόνησος΄΄ Γαλατσίου, με την λεβεντιά του χόρεψε πέντε Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς, με την συνοδεία από δύο λαούτα και μία Κρητική λύρα.
Ο Γιάννης Μετεκίδης μαζί με τον Γιώργο Ζαβρίδη τραγούδησαν για τα παιδιά το γνωστό τραγούδι ΄΄ We are the world΄΄.
Η ομάδα των τριών κλόουν έκανε προσπάθειες να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο τους, διότι η προσέλευση των παιδιών ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου, αναφέρθηκε στην ομιλία της στους στόχους του Συλλόγου που είναι η πλήρης και άνευ όρων εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες. Το 2011 ήταν από τις δυσκολότερες χρονιές για τους τρίτεκνους, χάθηκαν προνόμια που είχαν δοθεί τα προηγούμενα χρόνια και μειώθηκε το αφορολόγητο από 22.500 σε 12.000. Στο Υπουργείο Παιδείας χάθηκαν οι Μετεγγραφές Τρίτεκνων Φοιτητών και όσον αφορά την Ειδική Κατηγορία Τριτέκνων, ο Σύλλογος μετά τις παρεμβάσεις του ανάγκασε την διοίκηση του Υπουργείου να εκδώσει πρόσφατα εγκύκλιο. Ως προς τις Ναυτιλιακές Εταιρείες ο Σύλλογος ξεκίνησε τον Νοέμβριο από την αρχή τις διαπραγματεύσεις και σήμερα ισχύουν πάλι εκπτώσεις στο 50% με τις Εταιρείες ΝΕΛ, ΑΝΕΚ, ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ, ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ. Στις επιτυχίες του Συλλόγου συμπεριλαμβάνονται οι μειώσεις στα Δημοτικά Τέλη στους Δήμους Αθηναίων, Καλλιθέας, Αμαρουσίου, Μελισσίων, Νέας Σμύρνης, Περιστερίου, Κηφισιάς, Μεγάρων, Βύρωνα, Διονύσου, Μοσχάτου- Ταύρου, Ραφήνα. Ο Σύλλογος σήμερα λειτουργεί δέκα γραφεία: Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Παλαιά Φώκαια, Ζωγράφου, Γαλάτσι, Μαρούσι, Μαραθώνα, Μέγαρα, Αμπελάκια Σαλαμίνας και Αίγινα.

Στην εκδήλωση απενεμήθη τιμητική διάκριση στον κ. Ιωάννη Χατζόπουλο, επικεφαλή δημοτικής παράταξης Καλλιθέας, για την προσφορά του στους σκοπούς του Συλλόγου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο καθηγητής κ. Αλέξης Μητρόπουλος, οι κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος, η κα Ευγενία Σπέντζα – Τζουμάνη, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο κ. Μανώλης Αγγελάκας από την ΝΔ, η κα Αικατερίνη Αδαμοπούλου Περιφερειακή Σύμβουλος του συνδυασμού Αττική Οδός, ο κ. Στέργιος Μπακαλούδης εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, ο κ. Ιπποκράτης Σαβούρας πρόεδρος του ΚΕΑΝ, η κα Άννα Καραμανλή, Περιφερειακή Σύμβουλος, η αναπληρώτρια δήμαρχος Καλλιθέας κα Βασιλική Μαργαρίτη, ο αντιδήμαρχος Ζωγράφου κ. Βουγιούκας, ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ. Κώστας Πολυχρονίδης, ο κ. Δημήτρης Κάρναβος επικεφαλής Δημοτικής παράταξης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Καλλιθέας κκ. Βασίλης Παπαχρήστος, Δημητρούλα Καστάνη – Καπούτση, Ειρήνη Μουστάκη, Μούστου Μαρίτα, η κα Μητροπούλου Χαρά Κοινοτική Σύμβουλος, η κα Μετεκίδου Δέσποινα, Γραμματέας της ΕΝΕΟΝ και Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας ΟΧΣΑ, η κα Χιόνη Αγγελική από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Γονέων, η κα Παπαθανασίου Αναστασία Γραμματέας Ένωσης Γονέων Καλλιθέας, η κα Αντιγόνη Δαμουλιάνου Πρόεδρος Κεφαλλονιτών Καλλιθέας, ο κ. Παύλος Δερμενάκης πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Γαλατσίου, ο κ. Σακκάς από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Νάξου, ο κ. Μαλλής από τον Σύλλογο Ναξιωτών Γαλατσίου, η κα Παρασκευή από τον ΘΕΟΦΙΛΟ, ο κ. Αναστάσιος Παπαγγέλου νομικός σύμβουλος, κ.α.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλαν ο Υφυπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης, καθώς και η κα Κατερίνα Παπακώστα.
Στις νέες τρίτεκνες μητέρες που γέννησαν το 2011, καθώς και στους φοιτητές που εισήχθησαν το 2011, απενεμήθησαν τιμητικές διακρίσεις.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη του Συλλόγου που βοήθησαν στην εκδήλωση, κα Καντεράκη Κατερίνα, κ. Ροκκά Μιχάλη, κ. Θανάση Σταμούλη, κ. Νίκο Κακανάτσα, κα Δέσποινα Τσουρουφλή, κ. Πουλιά Γιάννη, κα Μανούσου Ιωάννα, κα Κατερίνα Λιάγκη, κ. Απόστολο Χαντζιάρα, κ. Νίκο Κονιδάρη  και στην Ειρήνη και Κώστα Ασκληπιάδη.
Τον Σύλλογο Τριτέκνων θα τον βρείτε κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη απόγευμα 6-9μμ στην οδό Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869, 6932 737727, email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649, Ιστότοπος http:// triteknoinomouattikis.blogspot.com
1 σχόλιο:

 1. Κα Μεσουρίδου,
  θα ήθελα κατ' αρχήν να σας συγχαρώ για όλα όσα κάνετε για τον Σύλλογο και μάλιστα εις βάρος του προσωπικού σας χρόνου.
  Είμαι αρκετά νέο μέλος του Συλλόγου (αποκτήσαμε το τρίτο μας παιδάκι τον περασμένο Σεπτέμβρη) αλλά ήδη έχω καταλάβει ότι πραγματικά σπαταλάτε πολύ χρόνο για όλους μας!

  Θα ήθελα όμως να καταθέσω μια ένσταση σχετικά με την εκδήλωση του Σαββάτου.
  Η σύζυγός μου ήταν ανάμεσα στις μητέρες που θα βραβεύονταν ως νέα τρίτεκνη μητέρα. Επειδή δεν ήθελα να χάσουμε αυτή την τιμή (ειλικρινά θεωρώ τιμή μια τέτοιου είδους βράβευση) φρόντισα να κάνω αυθημερόν ένα επαγγελματικό ταξίδι που έπρεπε να κάνω το Σαββατοκύριακο. Επειδή πραγματικά ήθελα να είμαι παρών, έκανα περίπου 800 χιλιόμετρα μέσα σε λίγες ώρες.
  Ήρθαμε στην εκδήλωση στην ώρα που είχε ανακοινωθεί από την ιστοσελίδα (18:30) και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η επίσημη ώρα έναρξης ήταν στις 19:00. Εντάξει, για μισή ώρα δε χάθηκε και ο κόσμος.
  Όταν όμως ξεκίνησε η κοπή της πίτας, αυτό που παρακολουθούσαμε ήταν μια παρέλαση φανφαρολόγων που μιλούσαν και έλεγαν αυτά που έπρεπε να πουν για να γίνουν αρεστοί.
  Με μεγάλη προσπάθεια κρατήθηκα (όπως και αρκετοί από το ακροατήριο) να μην αποδοκιμάσω έντονα τον κ. Παυλόπουλο όταν έλεγε πως νιώθει όλες τις δυσκολίες που περνάμε οι τρίτεκνοι. Δεν είπε βέβαια ότι δεν έχει χάσει ούτε μισό ευρώ από τα περίπου 150,000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματός του.
  Ανάλογες φανφάρες έλεγαν και οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους "επίσημους" καλεσμένους.
  Η ώρα περνούσε, τα παιδιά άρχισαν να διαμαρτύρονται και να δυσανασχετούν, το μωρό πεινούσε και το ταίσαμε, έκανε και την ανάγκη του, το αλλάξαμε... και οι καλεσμένοι ακόμα μιλούσαν!
  Συγγνώμη, αλλά με τη σύζυγό μου, το θεωρήσαμε τουλάχιστον ασέβεια από όλους αυτούς τους καλοπληρωμένους αργόμισθους να λένε πόσο μας νιώθουν και πόσο θα παλέψουν για εμάς και να μη σταματάνε την πολυλογία τους.
  Έτσι, παρόλο που δεν ήθελα να πάει χαμένη η κούραση του ταξιδιού, παρόλη τη λαχτάρα για τη βράβευση της συζύγου και παρόλη την υπόσχεση που είχαμε δώσει στα μεγαλύτερα παιδιά (3,5 και 2 ετών) ότι θα παίξουν με τον κλόουν, ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΜΕ και αναγκαστήκαμε να φύγουμε.

  Ξαναλέω ότι ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ αναγνωρίζω και εκτιμώ όλα όσα κάνετε για τον Σύλλλογο και ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ τα παραπάνω ΔΕΝ αποτελούν μομφή για εσάς, αλλά νομίζω πως με αυτούς τους καλεσμένους αδικήσατε τον εαυτό σας. Ίσως θα έπρεπε να τους θέτατε ως όρο ότι απλά θα κόψουν την πίτα και δε θα φλυαρούν, ίσως θα έπρεπε η κοπή να γίνει μετά τις βραβεύσεις μητέρων & φοιτητών και μετά τους χορούς και τα τραγούδια. Έτσι θα φαινόταν και ποιοί από τους "επίσημους' ήρθαν για "μόστρα" ή επειδή πραγματικά το ήθελαν.
  Ξαναεπισημαίνω ότι για αυτά ΔΕ φταίτε εσείς.
  Ίσως όμως να είναι καλό να τα λάβετε υπόψη σας για μελλοντικές εκδηλώσεις του Συλλόγου.

  Με εκτίμηση,
  Φώτης Μάραντος
  Αγγελική Παϊκοπούλου

  ΑπάντησηΔιαγραφή