Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Θεοκλήτη Μεσουρίδου: Γιατί Αγωνιζόμαστε - Τρίτεκνοι Αττικής 2014


Θεοκλήτη Μεσουρίδου: Γιατί Αγωνιζόμαστε - Τρίτεκνοι Αττικής 2014

Το Δημογραφικό, είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα μας. Τα τελευταία 20 χρόνια οι θάνατοι των Ελλήνων υπερτερούν από τις γεννήσεις.
Η επιβολή των εξαιρετικά χαμηλών εισοδηματικών κριτηρίων στην απονομή του  πολυτεκνικού  επιδόματος,  είναι το τελευταίο, μέχρι στιγμής, μιας σειράς μέτρων αφαίρεσης δικαιωμάτων από τις πολυμελείς οικογένειες με τρία παιδιά, τα τελευταία τρία χρόνια.
Υπενθυμίζουμε ότι στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001, θεσπίστηκε με την παράγραφο 5 του άρθρου 21 ότι: «Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους».
Είμαστε οι οικογένειες από τις οποίες στο εγγύς μέλλον, θα πληρώνουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία τρεις εργαζόμενοι και θα λαμβάνουν σύνταξη δύο συνταξιούχοι!  Η λύση του Δημογραφικού, είναι η μόνη λύση του ασφαλιστικού, η μόνη οδός ανάπτυξης, αφού θα εμπλουτίσει τον ενεργό πληθυσμό!
Οι οικογένειες με τρία παιδιά, «επιδοτούν» την πατρίδα στη μάχη του δημογραφικού, «αιμοδοτούν» την ελληνική κοινωνία με νέους πολίτες, στηρίζουν  το θεσμό της οικογένειας.
Είναι υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας να προχωρήσει επιτέλους στην εφαρμογή Δημογραφικής Πολιτικής, αφού αυτό επιτάσσουν οι απογοητευτικοί δείκτες γεννήσεων και η αναγκαιότητα για τη στήριξη των οικογενειών (το 32% των οικογενειών με τρία παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας).
 Η απάντηση βρίσκεται στο μέτρο που σχετίζεται με τις δημογραφικές εξελίξεις και την υπογεννητικότητα, στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων του 1993, όπου ως πρώτη εισήγηση είναι ο χαρακτηρισμός της οικογένειας με τρία παιδιά, ως πολύτεκνης.
Προτείνουμε την τροποποίηση του
ν.1910/44 άρθρο 1 «πολύτεκνες χαρακτηρίζονται οι οικογένειες με τρία και άνω τέκνα», ανεξαρτήτως ηλικίας, και την ένταξη τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να δικαιωθούν οι τρίτεκνες ελληνικές οικογένειες και να νιώσουν ότι η Πολιτεία είναι κοντά τους, και όχι απέναντι τους.
Το οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ.

                                                                    Θεοκλήτη Μεσουρίδου                                                     Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων
                                                              Περιφέρειας (Νομού) Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.