Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

OEK: Ρύθμιση οφειλών ΟΕΚ – Παραμένει το αίτημα να υπάρξει ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια τριτέκνων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

OEK: Ρύθμιση οφειλών ΟΕΚ – Παραμένει το αίτημα να υπάρξει ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια τριτέκνων

Τα τελευταία χρόνια έχουν κατατεθεί άπειρα υπομνήματα και ζητάμε την ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ από ίδια κεφάλαια ΟΕΚ. Από τέλη Αυγούστου 2016 έχει υπάρξει υπόσχεση για την ρύθμιση. 
ΑΛΛΑ η Υπουργική απόφαση προβλέπει ρύθμιση ΜΟΝΟ για τις ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ. Μία τακτική που ακολουθείτο ούτως η άλλως εδώ και αρκετά χρόνια με τις εργατικές κατοικίες.
Το αίτημα ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ – Ζητάμε την ρύθμιση των στεγαστικών δανείων από ίδια κεφάλαια ΟΕΚ.

Ακολουθεί η Υπουργική Απόφαση

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. Ο.Ε.Κ. και επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των ως άνω οφειλών.

Η παρούσα αφορά στον τρόπο υπολογισμού και στη ρύθμιση οφειλών δικαιούχων οικιστών του τ.ΟΕΚ και συγκεκριμένα στον τρόπο εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών και άληκτου κεφαλαίου, καθώς και την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των οφειλών των δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ.Ο.Ε.Κ. είτε πρόκειται για περιπτώσεις που βρίσκονται σε στάδιο έκδοσης Οριστικών Παραχωρητηρίων είτε για περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί Οριστικά Παραχωρητήρια και βρίσκεται σε ισχύ ο προβλεπόμενος χρόνος αποπληρωμής είτε για περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί Οριστικά Παραχωρητήρια, έχει λήξει ο χρόνος αποπληρωμής και εκκρεμεί η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών των δικαιούχων προς τον ΟΑΕΔ.
Σκοπός των παρακάτω ρυθμίσεων αποτελεί η διευκόλυνση των δικαιούχων όπως αυτοί προσδιορίζονται παραπάνω, ώστε να αποκτήσουν Οριστικά Παραχωρητήρια, που η έκδοση τους εκκρεμεί ή να αποπληρώσουν τυχόν χρονίζουσες και μη, οφειλές τους, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό, τα αντίστοιχα έσοδα του ΟΑΕΔ, που βαίνουν συνεχώς μειούμενα.

Συγκεκριμένα:

Για τις οικογένειες με προστατευόμενο μέλος ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, τριτέκνους και συνταξιούχους προβλέπεται 20%  έκπτωση.

Για τους τους πολύτεκνους προβλέπεται 50 % έκπτωση.

Για τους άνεργους προβλέπεται ετήσιο πάγωμα καταβολής δόσεων χωρίς επιβαρύνσεις με δυνατότητα ανανέωσης.

Για περιπτώσεις α,β αυξάνονται οι δόσεις από 240 σε 360 μηνιαίες, ενώ για την γ περίπτωση δίνεται πρόσθετος χρόνος αποπληρωμής 10 ετών (120 μηνιαίας δόσεις).

Η ρύθμιση αφορά ΜΟΝΟ όσους έχουν κατοικία σε ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ (πχ Ολυμπιακό Χωριό), και ΔΕΝ αφορά όσους έχουν πάρει ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΟΕΚ.

Το αίτημα ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ – ΖΗΤΑΜΕ επιτέλους ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ για τα στεγαστικά δάνεια ΟΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.