Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: Προς πληρωμή κάθε μήνα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: Προς πληρωμή κάθε μήνα

Την αλλαγή της συχνότητας πληρωμής των οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ, ουσιαστικά, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Φωτίου

Με όπλο την τεχνογνωσία του ΚΕΑ και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το τμήμα του ΟΓΑ που δεν εντάχθηκε στον ΕΦΚΑ, μετασχηματίζεται σε ενιαία αρχή απόδοσης προνοιακών επιδομάτων, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
 «Το τμήμα του ΟΓΑ που δεν εντάχθηκε στον ΕΦΚΑ, ένα τμήμα πάρα πολύ αξιόλογο και με μεγάλη εμπειρία, αποφασίστηκε από τον Ιανουάριο, με νέο πλέον οργανόγραμμα, να έχει ως στόχο να αποδίδει όλα τα προνοιακά επιδόματα ... με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε Ενιαία Αρχή Απονομής-Απόδοσης των Προνοιακών Επιδομάτων», όπως διευκρίνισε.
Οι ομάδες που αφορούν άμεσα οι αλλαγές αυτές:
- οι ανάπηροι, από τους οποίους «ένα από τα πάγια αιτήματά τους είναι να υπάρξει ενιαία αρχή πληρωμής του επιδόματος των αναπήρων ... πλέον θα ξέρουν όλοι ότι την συγκεκριμένη ημέρα πιστώνονται στους λογαριασμούς τους τα αναπηρικά τους επιδόματα»
- οι δικαιούχοι οικογενειακού επιδόματος, που «μας ενδιαφέρει ... να μην δίνεται τρεις φορές το χρόνο, αλλά κάθε μήνα, βοηθώντας και την οικονομία και τον προγραμματισμό κάθε οικογένειας».
 «Περισσότερο από όλα μας ενδιαφέρει να αναδιοργανώσουμε τον ΟΓΑ ... με νέο πληροφοριακό σύστημα ... και παράδειγμα το ΚΕΑ, τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής ... χωρίς γραφειοκρατία, χαρτιά ... και την απόδοση του επιδόματος σε ελάχιστο χρόνο με αναλυτική ενημέρωση», συνέχισε η κ. Φωτίου.
Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξάλλου τόνισε ότι το θέμα της κάλυψης των αναγκών του νέου ΟΓΑ σε προσωπικό «έχει ήδη ρυθμιστεί με το νέο οργανόγραμμα, που είναι εν ισχύ από τον Ιανουάριο του 2017 ... επομένως δεν χρειάζεται παραπάνω προσωπικό ... και εκείνοι θεωρούν ότι επαρκούν για το νέο αυτό ρόλο ... η αναδιοργάνωση θα βασιστεί στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.