Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Προβλήματα τρίτεκνων δανειοληπτών του ΟΕΚ: Κατετέθη ερώτηση στη Βουλή



Προβλήματα τρίτεκνων δανειοληπτών του ΟΕΚ: Κατετέθη ερώτηση στη Βουλή

Ο βουλευτής κ. Χρήστος Κατσώτης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τα προβλήματα των τρίτεκνων δανειοληπτών πρώτης κατοικίας του ΟΕΚ.
Το κείμενο της Ερώτησης:
Πριν τον νόμο 3454/2006 - οι τρίτεκνοι μπορούσαν να πάρουν από τον ΟΕΚ δάνειο 110.000 ευρώ. Με τον νόμο 3454/2006 η δυνατότητα χορήγησης στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία ήταν έως 160.000 ευρώ. Το 2007 και 2008 αρκετές τρίτεκνες οικογένειες αιτήθηκαν δάνεια πρώτης κατοικίας από τον ΟΕΚ, τα οποία μετά από σχεδόν 2 χρόνια αναμονής εγκρίθηκαν.
Η μηνιαία δόση για την αποπληρωμή των δανείων αυτού του ύψους καθορίστηκε εκείνη την περίοδο στα 550 ευρώ. Με την μεγάλη μείωση των μισθών τα τελευταία χρόνια, είναι αδύνατον να μπορούν να πληρώνουν οι τρίτεκνες οικογένειες τέτοια ποσά.
Ο Σύλλογος των Τρίτεκνων έχει στείλει υπομνήματα στο Υπουργείο Εργασίας, με αίτημα το κούρεμα των δανείων καθώς και τη μείωση του ποσού της μηνιαίας δόσης αποπληρωμής τους.
Η Κυβέρνηση με απόφασή της προχώρησε σε ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ.
·      Ο Σύλλογος των Τριτέκνων καταγγέλλει ότι με αυτή τη ρύθμιση στην πραγματικότητα πετούν περισσότερους από τους μισούς δικαιούχους ΕΚΤΟΣ, γιατί απαιτεί κατά την ημερομηνία της αίτησης ρύθμισης, να είναι και τα 3 παιδιά προστατευόμενα.
·      Επισημαίνουν δε ότι το δάνειο με το αντίστοιχο ποσό χορηγήθηκε, αφού ελέγχθηκε η προϋπόθεση των (3) τριών προστατευόμενων παιδιών.
·      Η ενηλικίωση των παιδιών δεν σημαίνει ότι ο δικαιούχος έπαψε να είναι τρίτεκνος και δεν μπορεί να οδηγείται σε πιο δύσκολη θέση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Υπουργός:
1.    Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση συνολικά για την παραπέρα προστασία και διευκόλυνση των τρίτεκνων δανειοληπτών του ΟΕΚ.
2.    Αν προτίθεται να καταργήσει από την πρόσφατη ρύθμιση την προϋπόθεση να είναι και τα 3 τέκνα προστατευόμενα η οποία θέτει εκτός της τελευταίας ρύθμισης πολλούς τρίτεκνους δικαιούχους που τα τέκνα τους έχουν ενηλικιωθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.