Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2024

Εκπαιδευτικοί: Το νομοθετικό πλαίσιο για μεταθέσεις και αποσπάσεις - Τι ισχύει για τρίτεκνους και πολύτεκνους

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ

Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Έτος ίδρυσης 2006

Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676

τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,

emailtitsa_mesouridou@yahoo.gr  

email: triteknoiattikis@yahoo.gr

fax: 2109570649

 

Εκπαιδευτικοί: Το νομοθετικό πλαίσιο για μεταθέσεις και αποσπάσεις - Τι ισχύει για τρίτεκνους και πολύτεκνους

 

«Οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί δεν εμπίπτουν στις ανωτέρω κατηγορίες με αποτέλεσμα να μην αποσπώνται κατά προτεραιότητα, ωστόσο μοριοδοτούνται βάσει των προαναφερόμενων κριτηρίων».

Ειδικότερα όσον αφορά στην πολυτεκνία ισχύουν οι διατάξεις:

Πολύτεκνοι υπό την έννοια του παρόντος νόμου είναι οι γονείς, οι έχοντες τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τεσσάρων τουλάχιστον τέκνων από έναν ή περισσότερους γάμους ή νομιμοποιηθέντων ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας. Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και αυτά με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.

Ο γονέας χωρίς σύζυγο, ο οποίος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια των τέκνων του και είναι μόνος υπόχρεος σε διατροφή αυτών, θεωρείται πολύτεκνος, εφόσον έχει τρία τέκνα από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετημένα ή εκτός γάμου γεννηθέντα, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους. Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και όσα έχουν οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Αν ο ένας από τους γονείς κατέστη ανάπηρος εξοιασδήποτε αιτίας ή ανάπηρος πολέμου σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, αυτός θεωρείται πολύτεκνος, εφόσον έχει τρία τέκνα εκ των υπαγομένων σε μία από τις περιπτώσεις της πρώτης παραγράφου.

Σε περίπτωση θανάτου και των δύο γονέων, τα απορφανισθέντα τέκνα αποτελούν ιδίαν οικογένεια και, αν είναι τουλάχιστον δύο, απολαμβάνουν όλα τα ευεργετήματα των πολυτέκνων και των τέκνων των πολυτέκνων, υπό τους περιορισμούς της πρώτης παραγράφου του παρόντος άρθρου».

Εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, οι εκπαιδευτικοί, που τυγχάνουν γονείς ενός (1) ανάπηρου τέκνου, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Κατά προτεραιότητα, συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους, αποσπώνται οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:

α) ειδική κατηγορία μετάθεσης,

β) σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, της ΕΥΠ καθώς και του Ειδικού Ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας,

γ) εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων,

δ) σύζυγοι δικαστικών λειτουργών και σύζυγοι του κύριου προσωπικού του ΝΣΚ και ε) σύζυγοι μελών ΔΕΠ.

Οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί δεν εμπίπτουν στις ανωτέρω κατηγορίες με αποτέλεσμα να μην αποσπώνται κατά προτεραιότητα, ωστόσο, μοριοδοτούνται βάσει των προαναφερόμενων κριτηρίων. Συγκεκριμένα οι έγγαμοι, διαζευγμένοι, ή σε διάσταση γονείς εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες, οι σε χηρεία δώδεκα (12) μονάδες, αν έχουν παιδί που είναι άγαμο ανήλικο ή σπουδάζει, άλλως λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες, ενώ έξι (6) μονάδες λαμβάνουν οι άγαμοι εκπαιδευτικοί εφόσον έχουν παιδί που είναι άγαμο ανήλικο ή σπουδάζει. Αντίστοιχα, οι μονάδες τέκνων ορίζονται σε πέντε (5) μονάδες για το πρώτο, έξι (6) για το δεύτερο και οκτώ (8) για το τρίτο παιδί (φυσικό, θετό ή αναγνωρισμένο), και δέκα (10) μονάδες για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά, εφόσον αυτά είναι άγαμα, ανήλικα, ή σπουδάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.