Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 31.12.2010

ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 31.12.2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα 17/7/2010

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Όσον αφορά τις τρίτεκνες μητέρες με ανήλικο τέκνο, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ όσες είναι στο Δημόσιο Τομέα, καθώς και όσες είναι στον Ιδιωτικό Τομέα, με ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ, ηλικίας 50 ετών, και προυπηρεσία 25 χρόνια, αν το επιθυμούν, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν καταθέτοντας τα χαρτιά τους μέχρι 31/12/2010.

Με προσθήκη παρέχεται στις μητέρες ανηλίκων η δυνατότητα να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο ασφάλισης έως 5 έτη ως εξής: για τα τρία πρώτα παιδιά ένα έτος για το πρώτο παιδί και δύο έτη για καθένα από τα επόμενα.
Πλήρη σύνταξη θα παίρνουν πλέον ΙΣΟΤΙΜΑ άνδρες και γυναίκες στην ηλικία των 65 ετών.

ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 2010
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Στο περιθώριο ξαναμπαίνουν από την κυβέρνηση, οι τρίτεκνοι και οι οικογένειές τους, όπως είναι φανερό, από τα νέα μέτρα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που πληγώνει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συρρικνώνει το εισόδημά τους.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, η κυβέρνηση, αντί να δημιουργεί κίνητρα και να λαμβάνει μέτρα αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας, που μπορεί να εξελιχθεί σε βασική αιτία κατάρρευσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, προχώρησε στην προώθηση ενός νομοσχεδίου, που καταδικάζει τους τρίτεκνους. Το νομοσχέδιο εξομοιώνει τα όρια της ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των τρίτεκνων με εκείνα των άγαμων.

Το νέο νομοσχέδιο δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, αλλά αποδόμηση του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης. Γιατί προχωρά σε μια λογιστική προσέγγιση περικοπής των συντάξεων, με μόνο στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων.

Αλλαγές, όπως ο αριθμός των ετών ασφάλισης, των ορίων ηλικίας και των ποσοστών αναπλήρωσης δεν μπορεί και δεν πρέπει να μπαίνουν σε ανερμάτιστους, μικροπολιτικούς υπολογισμούς, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη πραγματικά εισοδηματικά κριτήρια και κοινωνικές ανάγκες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.