Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΕΠΕΙΓΟΝ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

ΕΠΕΙΓΟΝ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676,

τηλ 210 9524869,6932737727,6932737726,6932724181,
email: triteknoiattikis@yahoo.gr,

fax: 210 9570649 http:// triteknoinomouattikis.blogspot.com


Αθήνα 19/7/2010

Προς: 1) κ. Ανδρέα Λοβέρδο

Υπουργό Εργασίας

2) κα Κωτίδου

Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΕΚ

3) Όλα τα μέλη του ΔΣ του ΟΕΚ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Κοιν.: Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: Άτοκα δάνεια τρίτεκνων οικογενειών

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Τα τελευταία χρόνια η πολιτεία θέσπισε μία σειρά μέτρων για την ενίσχυση των τρίτεκνων οικογενειών. Μεταξύ άλλων είναι και η χορήγηση άτοκου στεγαστικού δάνειου έως το ποσό των 160.000,00 ευρώ από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Κατά την εφαρμογή του μέτρου, παρόλο που διαπιστώθηκαν κάποια προβλήματα και κενά του κανονισμού, για τη χορηγία των άτοκων δανείων, ωστόσο αρκετές τρίτεκνες οικογένειες υλοποίησαν το όνειρό τους, δηλαδή την απόκτηση της δικής τους στέγης.

Όμως το τελευταίο τρίμηνο δεχόμαστε καθημερινά δεκάδες τηλεφωνήματα από μέλη μας, τα οποία ανησύχησαν για την τύχη των αιτήσεων τους, διότι παρόλο που είχαν περάσει αρκετοί μήνες από την κατάθεση της δεν είχαν καμιά απάντηση, αλλά και από μέλη μας στα οποία τους είχε εγκριθεί η αίτηση και ζητούσαν παράταση του δανείου όπως νομίμως δικαιούνται, για να βρουν κατάλληλη στέγη.

Στην προσπάθεια μας να διερευνήσουμε τις ανησυχίες των μελών μας, ήρθαμε σε επαφή με το αρμόδιο τμήμα όπου πληροφορηθήκαμε ότι οι αιτήσεις των τριτέκνων δικαιούχων έχουν μπει σε αδράνεια και ότι καμία έγκριση δεν έχει δοθεί από την αρχή του 2010 έως σήμερα.

Προσπαθήσαμε να κλείσουμε ραντεβού με την κυρία Πρόεδρο αλλά δυστυχώς δεν έχουμε λάβει καμία ειδοποίηση μέχρι σήμερα.

Ωστόσο τη Δευτέρα 12/7/2010 πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι ο ΟΕΚ δεν πρόκειται να δώσει χρήματα ούτε στα ήδη εγκεκριμένα δάνεια, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΑΓΟΡΑΣ.

Ήδη οι τρίτεκνοι βρίσκονται σε δεινή θέση μιας και ούτε την επιδότηση ενοικίου πρόκειται να χορηγήσετε παρόλο που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να καταβάλουν την εισφορά τους υπέρ του Οργανισμού.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ διότι το όνειρο χιλιάδων τρίτεκνων οικογενειών για την απόκτηση δικού τους «κεραμιδιού» όπως λέει ο λαός μας, γίνεται στάχτη μετά την ψυχρή σας ανακοίνωση.

ΖΗΤΑΜΕ ΆΜΕΣΑ γραπτές απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

1) Τι προβλέπεται για τους τρίτεκνους που έχουν ήδη ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΑΓΟΡΑΣ μέχρι και σήμερα, και έχουν ήδη δώσει προκαταβολή μέχρι και 90.000 ευρώ προκειμένου οι πωλητές - ιδιοκτήτες να υπογράψουν τα συμβόλαια αγοράς, διότι όπως γνωρίζετε τα σπίτια είναι πολύ ακριβότερα απο τις 160.000 ευρώ.

2) Τι προβλέπεται για τους αιτούντες τρίτεκνους οι οποίοι ήδη έχουν δώσει καπάρο γύρω στα 5.000 ευρώ και περιμένουν την αυτοψία από το Μηχανικό του ΟΕΚ ή ήδη έχει γίνει αυτοψία.

3) Τι προβλέπεται για τους δικαιούχους που τους έχει εγκριθεί το δάνειο και ζητούν την νόμιμη παράταση του;

4) Τι προβλέπεται για τους αιτούντες τρίτεκνους που τους κρατάτε σε ομηρία από την αρχή του έτους χωρίς να τους έχετε δώσει απάντηση;

5) Τι προβλέπεται σχετικά με την επιδότηση ενοικίου ;

Ελπίζουμε ότι θα δείτε την κοινωνική διάσταση του προβλήματος που δημιουργείτε με την αναστολή της χορηγήσεως των δανείων και της επιδότησης του ενοικίου.

Περιμένουμε τις απαντήσεις σας άμεσα και είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε συζήτηση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η Πρόεδρος Η Γ.Γραμματέας


ΘΕΟΚΛΗΤΗ ΜΕΣΟΥΡΙΔΟΥ ΑΙΚAΤΕΡΙΝΗ ΚΑΝΤΕΡΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.