Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Υπουργείο Παιδείας: Τα ΑΕΙ οφείλουν να εγγράψουν τους μετεγγραφέντες φοιτητές, παρά την προσφυγή στα δικαστήρια – Να ξαναπάνε οι Φοιτητές και να επιμείνουν για να εγγραφούν

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

Υπουργείο Παιδείας: Τα ΑΕΙ οφείλουν να εγγράψουν τους μετεγγραφέντες φοιτητές, παρά την προσφυγή στα δικαστήρια – Να ξαναπάνε οι Φοιτητές και να επιμείνουν για να εγγραφούν

“Τα Ιδρύματα Σχολές που δεν έχουν ολοκληρώσει τις εγγραφές των μετεγγραφομένων οφείλουν να τις ολοκληρώσουν εντός της εβδομάδος”.

Οι υπουργικές αποφάσεις κύρωσης των ονομαστικών πινάκων των μετεγγραφομένων και η κανονιστική υπουργική απόφαση με αρ. 158978/Z1/27-9-2016 (ΦΕΚ 3153 Β΄) Υ.Α. παραμένουν
«σε  ισχύ και εφαρμόζονται παρά την ενδεχόμενη προσφυγή στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια».

Την εντολή αυτή έδωσε το υπουργείο Παιδείας, με σημερινό έγγραφο 7/2/2016 προς τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ , με αφορμή την προσφυγή τμημάτων του ΤΕΙ Αθήνας στα διοικητικά δικαστήρια για υπέρβαση του εκ του νόμου προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφών.

Επίσης ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας   Γιάννης Παντής,  κατά τη σημερινή συνάντηση με αντιπροσωπεία φοιτητών του ΤΕΙ Αθήνας , η εγγραφή των οποίων βρίσκεται σε εκκρεμότητα, αν και  έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου, με δηλώσεις του, απέστειλε στη διοίκηση του Ιδρύματος το ακόλουθο μήνυμα:

Α. Ανεξαρτήτως από την απόφαση τεσσάρων Τμημάτων του ΤΕΙ Αθηνών να προσφύγουν στο ΣτΕ, τα εν λόγω Ιδρύματα οφείλουν να εγγράψουν τους μετεγγραφέντες φοιτητές, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση.

Β.  Τα Ιδρύματα που δεν έχουν ολοκληρώσει τις εγγραφές των μετεγγραφομένων  οφείλουν να τις ολοκληρώσουν εντός της εβδομάδος. 

Γ. Η μη συμμόρφωση τους καθυστερεί τους φοιτητές, οι οποίοι έχουν ήδη χάσει την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου και βρίσκονται σε μεγάλη αβεβαιότητα.

Στόχος του υπουργείου τόνισε ο Γιάννης Παντής  παραμένει η «μείωση της φοιτητικής διαρροής και η παροχή της δυνατότητας φοίτησης σε όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές, σε μία εποχή που τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα έχουν διογκωθεί λόγω της κρίσης». Υπογράμμισε ακόμα ότι το  Υπουργείο θα λάβει υπόψη τις «αιτιάσεις των Ιδρυμάτων για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, ώστε να μην ανακύψουν αντίστοιχα προβλήματα».

Ενημερώνουμε τους Τρίτεκνους Φοιτητές που τους έχει εγγριθεί η Μεταγγραφή στο ΤΕΙ Αθήνας και ειδικότερα στις Σχολές:
Τα Τμήματα του ΤΕΙ Αθήνας 
  1. Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ
  2. Νοσηλευτικής
  3. Μαιευτικής
  4. Διοίκησης Επιχειρήσεων/ Κατεύθυνση Διοίκησης Επιχειρήσεων
  5. Τεχνολογίας Τροφίμων
Και η γραμματεία αρνιόταν να τους εγγράψει, να ΞΑΝΑΠΑΝΕ αύριο στο ΤΕΙ Αθήνας και να ζητήσουν να εγγραφούν.
Σε περίπτωση ξανά άρνησης, τότε να επικοινωνούν με τον Σύλλογο Τριτέκνων προκειμένου να οργανωθεί άλλη δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.