Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Τιμητική διάκριση στον Χρήστο Τεντόμα - Κοπή πίτας Τριτέκνων Αττικής – Βραβεύσεις


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


Τιμητική διάκριση στον Χρήστο Τεντόμα - Κοπή πίτας Τριτέκνων Αττικής – Βραβεύσεις

Σε γιορτινό κλίμα έκοψε πίτα ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΄΄ΚΑΛΥΨΩ΄΄.
Εκατοντάδες τρίτεκνων οικογενειών είχαν από νωρίς κατακλύσει τον χώρο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

κα Ελένη Αυλωνίτου – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄Αθήνας
κα Θεοτόκη Τιτή Ντολαπτσή  – Πολιτευτής ΝΔ Β΄Αθήνας
κ. Δημήτρης Κάρναβος – Δήμαρχος Καλλιθέας
κα Άννα Πάσχου – Αντιδήμαρχος Καλλιθέας
κ. Χρήστος Τεντόμας – Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης στο Δήμο Αθηναίων ΄΄Η Αθήνα είμαστε εμείς΄΄
κ. Ντίνος Νίκος – Αντιδήμαρχος Δάφνης Υμηττού
κα  Βογιατζόγλου Αργυρώ – Αντιδήμαρχος Δάφνης Υμηττού
κα Βάσω Μαργαρίτη – Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Καλλιθέας
κα Αναστασία Αδαμοπούλου – Δημοτική Σύμβουλος Καλλιθέας
κ. Πέτρος Χατζηιωαννίδης – Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Καλλιθέας
κ. Γιάννης Ερμιζάς – Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας
κα Βούλα Κοσμίδου – από την Δημοτική Παράταξη ΄΄ Τώρα Καλλιθέα΄΄
κ. Καραμπάτσης Δημήτρης  – Εκπροσωπώντας τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο
κα Αλέκα Σωτηρίου – Διευθύντρια σχολών χορού του Δήμου Καλλιθέας
κ. Μιχάλης Ροκάς – Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου Τριτέκνων Αττικής
κ. Νικόλαος Κονιδάρης – Αντιπρόεδρος Ένωσης Γονέων Ζωγράφου
ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης – Βουλευτής – απέστειλε χαιρετισμό
κ. Νικόλαος Κακανάτσας – Αντιπρόεδρος Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΄΄Θεόφιλος΄΄


Στην προσφώνηση της η κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων, ευχαρίστησε τονΔήμο Καλλιθέας, που έχει αγκαλιάσει τον Σύλλογο και από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του, παραχώρησε στο Σύλλογο γραφείο, καθώς και για την παραχώρηση του Δημοτικού Κινηματογράφου για την εκδήλωση.
Στη συνέχεια η κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: 
Η σημερινή εκδήλωση έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, δεδομένου ότι το 2017 είναι η χρονιά συμπλήρωσης 11 ετών αδιάλειπτης και συνεχούς λειτουργίας του Συλλόγου Τρίτεκνων Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για το Σύλλογο που εκπροσωπεί, από την πρώτη μέρα της ίδρυσή του, τις ανάγκες, τους προβληματισμούς και τους στόχους των  μελών του.
 Δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον και προοπτική, χωρίς οικογένεια και αύξηση των γεννήσεων, που να εξασφαλίζουν όχι απλά την ανανέωση των γενεών αλλά και την αύξηση του πληθυσμού.

Η δημογραφική πολιτική χρειάζεται μία σειρά ολοκληρωμένων μέτρων όπως, βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς με ωράρια που να εξυπηρετούν τις εργαζόμενες μητέρες, ολοήμερα νηπιαγωγεία και ολοήμερα δημοτικά σχολεία, ευέλικτο ωράριο εργασίας της εργαζόμενης μητέρας με μικρά παιδιά, επιδόματα που να βοηθούν ουσιαστικά στην ανατροφή των παιδιών, οι φοιτητές να φοιτούν στον τόπο κατοικίας, και αρκετά άλλα.
Σήμερα δυστυχώς Γεννιούνται κατά μέσο όρο 1,4 παιδιά ανά γυναίκα στην Ελλάδα, όταν χρειαζόμαστε περίπου 2,1 παιδιά για να κρατήσουμε τον πληθυσμό μας σταθερό
Τα τελευταία 6 χρόνια, οι Θάνατοι υπερτερούν των Γεννήσεων, και Δυστυχώς οι Δημογραφικές Προοπτικές για την Χώρα μας ΔΕΝ είναι Ενθαρρυντικές, σύμφωνα με όλες τις μελέτες, η Ραγδαία Συρρίκνωση του Πληθυσμού είναι ΠΛΕΟΝ Δεδομένη. 

To Δημογραφικό Πρόβλημα ως ΑΝΑΓΚΗ για ΕΦΑΡΜΟΓΗ της δημογραφικής πολιτικής ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ στο πολύ τεκμηριωμένο Ομόφωνο Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων(1993), όπου ως πρώτη πρόταση των μέτρων είναι ο χαρακτηρισμός των Τριτέκνων ως Πολύτεκνους διότι δεν υφίσταται ουσιαστικό οικονομικό κόστος.

 …..Σχετικά με τα Επιδόματα και με την εφαρμογή του Εισοδηματικού Κριτηρίου και την Επιβολή Φόρου Χαρτοσήμου υπέρ ΟΓΑ,
Αναφέρουμε ότι ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ τα επιδόματα στην Ελλάδα, όταν την Ίδια Χρονική Στιγμή Αυξάνονται στην Γερμανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες. 

……Επίσης, οι Μεταγραφές, όπου με Κριτήριο, και Εδώ τα ΠΟΛΥ Χαμηλά Εισοδήματα, ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ Μεγάλο Αριθμό Επιτυχόντων στερώντας την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την Σχολή που πέρασαν Λόγω Οικονομικών Δυσκολιών. 

Το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας για Απόρους δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των τρίτεκνων πολυμελών οικογενειών αφού έθεσε απαράδεκτα εισοδηματικά κριτήρια αποκλείοντας το 40% των οικογενειών, κάθε προσπάθεια για αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου στον τομέα της επιδοματικής πολιτικής έπεσε στο κενό.
Ο Σύλλογός μας θα βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπος με πολιτικές που απειλούν την οικογενειακή ζωή και τη συρρίκνωση του έθνους μας.

Υπερψηφίστηκε το 2016 ομόφωνα από την ελληνική Βουλή το άρθρο 13 του Παράλληλου Προγράμματος το οποίο ορίζει ότι εντάσσονται και οι τρίτεκνοι στο ειδικό καθεστώς που έχουν οι πολύτεκνοι στους Δήμους (εκπτώσεις σε δημοτικά τέλη, τέλη ύδρευσης, τροφεία παιδικών σταθμών κλπ.)

Ο Σύλλογος προσπαθεί σε όλους τους Δήμους της Αττικής να εφαρμοσθεί ο σχετικός νόμος τόσο η Μείωση Δημοτικών Τελών στο λογαριασμό ΔΕΗ όσο και στη μείωση στην κατανάλωση νερού.
Όμως και εδώ χρειάζεται ενιαία πολιτική, να ισχύσει το ίδιο σύστημα σε όλους τους Δήμους τόσο στα Δημοτικά τέλη, όσο και στα Τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, καθώς και στις δραστηριότητες του δήμου αθλητικές και πολιτιστικές.

Επίσης εντάσσονται και οι τρίτεκνοι στο ίδιο καθεστώς μοριοδότησης με τους πολύτεκνους για τις προσλήψεις μονίμων, αορίστου χρόνου, ορισμένου χρόνου, μερικής απασχόλησης και παντός είδους συμβάσεις εργασίας.
Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας σήμερα εδώ, τις νέες Τρίτεκνες Μητέρες, τα Παιδιά που επέτυχαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και να κλείσω λέγοντας ότι ο Σύλλογος Τριτέκνων Οικογενειών  Περιφέρειας Αττικής έχει κάνει πολλά μέχρι τώρα.
ΟΜΩΣ είναι πολλά περισσότερα αυτά που έχει σχεδιάσει να κάνει από εδώ και πέρα. 
Ακολούθησε απονομή Τιμητικής Διάκρισης στον κ. Χρήστο Τεντόμα,  τρίτεκνο, από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου, Επικεφαλή Δημοτικής Παράταξης Δήμου Αθηναίων, ΄΄Η Αθήνα είμαστε εμείς΄΄.
Στην αντιφώνηση του ο κ. Χρήστος Τεντόμας, μεταξύ άλλων τόνισε, την επιτακτική ανάγκη η Πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλία για τις τρίτεκνες οικογένειες, έτσι ώστε να χαρακτηριστούν άμεσα πολύτεκνες. Επίσης ανακοίνωσε ότι στόχος του είναι οι τρίτεκνοι να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες δήμων δωρεάν χωρίς οικονομική συμμετοχή και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών Λυκείων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό έκθεσης,  με θέμα: ΄΄Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες – πολύτεκνες οικογένειες και ποιοι είναι οι αρωγοί τους.΄΄
 Βραβεύτηκαν οι Νέες Τρίτεκνες Μητέρες, που απέκτησαν το τρίτο παιδάκι τους το 2016.
 Βραβεύτηκαν οι Νεοεισερχόμενοι Φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το  2016 καθώς και οι Πτυχιούχοι Φοιτητές το 2016.


Επίσης βραβεύτηκαν οι αριστεύσαντες μαθητές Γ΄Λυκείου το 2016 καθώς και Γ΄ Γυμνασίου το 2016.
Το Χορευτικό τμήμα του αθλητικού συλλόγου ΄΄Ιριδες Μοσχάτου΄΄ χόρεψε σύγχρονο χορό.
Η Σχολή Μπαλέτου Δήμου Καλλιθέας συμμετείχε με 3 τμήματα της σχολής. 
Η τρίτεκνη εθελόντρια Αγγελική ανέλαβε και χτένισε περίπου 100 κορίτσια για τον διαγωνισμό πλεξούδας. Το ένα ήταν ομορφότερο από το άλλο.
Ακολούθησε παιδική γιορτή για τα παιδιά.
Στη συνέχεια η κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου, αναφέρθηκε, τόσο στη βοήθεια ολων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, όσο και στη βοήθεια των Ανταποκριτών των γραφείων, καθώς και των εθελοντών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.