Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2018-19 : Βόμβα με νέα εισοδηματικά κριτήρια, τι θα γίνει με τα προνήπια



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,



Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2018-19 : Βόμβα με νέα εισοδηματικά κριτήρια, τι θα γίνει με τα προνήπια


Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί από την ΕΕΤΑΑ η σχετική προκήρυξη για την φιλοξενία  παιδιών στους δημοτικούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας με την συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.
Στην φετινή πρόσκληση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν δύο καινοτομίες.
Η πρώτη καινοτομία, έχει να κάνει με την αλλαγή των εισοδηματικών κριτηρίων. Ειδικότερα, εφεξής στα εισοδηματικά κριτήρια που δηλώνει ο κάθε γονέας ή κηδεμόνας του παιδιού θα προστίθενται και τα επιδόματα που λαμβάνει από το κράτος, ειδικά και η κατηγορία που δηλώνει εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας.
Η δεύτερη καινοτομία έχει να κάνει με την φιλοξενία των παιδιών ηλικίας 4 ως 5 ετών, αφού σύμφωνα με τον νόμο του υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική εκπαίδευση τα παιδιά αυτά αντί να πάνε σε παιδικούς σταθμούς θα πρέπει να πάνε προνήπιο.
Το μέτρο θα εφαρμοστεί στους 184 δήμους της χώρας που έχουν την δυνατότητα για την εφαρμογή του μέτρου και για τους οποίους έχει εκδοθεί και σχετικό ΦΕΚ. Για τους δήμους αυτούς δεν πρόκειται να εκδοθούν τα περίφημα voucher (δελτία φιλοξενίας).
Να τονιστεί ότι αν οι γονείς των παραπάνω δήμων επιθυμούν τα παιδιά τους να εγγραφούν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, αντί να πάνε προνήπιο, έχουν την δυνατότητα να το κάνουν, αλλά όχι με κρατική επιδότηση.
Από την Αττική οι δήμοι που συγκαταλέγονται στους 184 είναι μόνο η Χαλκηδόνα και η Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.