Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

2012-2018 Η Ελλάδα σε Μνημόνια: Πως πέρασαν οι Τρίτεκνες οικογένειες τα χρόνια του Μνημονίου; Σε τι ελπίζουν οι Τρίτεκνοι όταν η Ελλάδα θα βγει από τα Μνημόνια;




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,


2012-2018 Η Ελλάδα σε Μνημόνια: Πως πέρασαν οι Τρίτεκνες οικογένειες τα χρόνια του Μνημονίου; Σε τι ελπίζουν οι Τρίτεκνοι όταν η Ελλάδα θα βγει από τα Μνημόνια;

Ήταν Νοέμβριος του 2012 όταν η Ελληνική Βουλή ψήφισε το Πρώτο Μνημόνιο και οι Τρίτεκνες και Πολύτεκνες οικογένειες έχασαν το επίδομα των παιδιών τους και επίσης έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους.
Ήταν Νοέμβριος του 2012 όταν με την ψήφιση στη Βουλή του Πρώτου Μνημονίου οι Τρίτεκνες οικογένειες ξαφνικά βρέθηκαν στο πουθενά.
2012 – 2013 τα χρόνια της ντροπής. Οι Τρίτεκνοι στην πλειοψηφία έμειναν άνεργοι και άνεργες, επίσης έχασαν το επίδομα των παιδιών τους, η ζωή τους διαλύθηκε.
Ας κάνουμε μία μικρή αναδρομή πιο πίσω. 2008 – 2009. Για τους Τρίτεκνους ισχύει το Επίδομα παιδιού χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και μία σειρά από 33 ψηφισμένα θετικά μέτρα.
Και φθάνουμε στα χρόνια της ντροπής 2012 – 2013 όπου αρχίζουν να κόβονται μέτρα, και συνεχίζουν να κόβονται μέτρα.
Από το 2015 οι Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι αντιμετωπίστηκαν με μίσος και μέχρι σήμερα συνεχίζουν να καταργούνται από εκείνα τα 33 ψηφισμένα μέτρα.
Η λέξη τρίτεκνος και πολύτεκνος για κάποιους είναι κακή – γι΄ αυτό και θέσπισαν το επίδομα παιδιού.
Πόσα μέτρα από εκείνα τα 33 ισχύουν σήμερα;
Πόσες φορές άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού του επιδόματος παιδιών;
Διαφημίζεται ότι στις 21 Αυγούστου 2018 η Ελλάδα θα βγει από τα Μνημόνια. Τι σημαίνει αυτό για τους Τρίτεκνους; Έχουν μήπως κάτι να κερδίσουν; Μήπως θα πάρουν πίσω την ζωή και τα όνειρά τους;
Ποιο θα είναι το μέλλον των τρίτεκνων οικογενειών μετά τις 21 Αυγούστου 2018;
Σχεδιάζει μήπως θετικά μέτρα η Κυβέρνηση;
Μήπως έχει να προτείνει κάποια μέτρα η Αντιπολίτευση;


Ιστορίες του  Χότζα - Το μικρό σπίτι
Ένας φτωχός οικογενειάρχης, που ζούσε σε ένα δωμάτιο με την πολυμελή οικογένειά του, πήγε στον Χότζα και του ζήτησε ένα πιο μεγάλο σπίτι για να ανασάνει λίγο η ταλαιπωρημένη οικογένειά του.
«Αγαπητέ μου Χότζα, θέλουμε ένα πιο μεγάλο σπίτι, δεν μπορούμε να ζούμε η γυναίκα μου και εγώ, τα τόσα μας παιδιά και συγγενείς όλοι μαζί σ΄ένα δωμάτιο», έκλαψε ο δύσμοιρος άνθρωπος.
Ο Χότζας τον ρώτησε αν έχει ζώα στην αυλή του. «Έχω», του απάντησε. «Τότε απόψε βάλε και τις όρνιθες μαζί σας», τον συμβούλεψε ο Χότζας.
Τις βάζει ο άνθρωπος και πάει το επόμενο πρωί στον Χότζα. «Αγαπητέ μου Χότζα, είμαστε χειρότερα σκάσαμε όλοι μαζί και με τα ζώα».
«΄Έχεις και άλλα ζώα;», τον ρώτησε ο Χότζας. «Έχω», είπε ο άνθρωπος, «σκύλο και γάτο». «Απόψε βάλε και αυτά μαζί». Τα βάζει ο καημένος και πάει ξανά το επόμενο πρωί για να κλάψει απαρηγόρητος.
Ο Χότζας τον ρωτάει και πάλι, μήπως «έχεις και κανένα γάιδαρο στην αυλή»; «Ναι», του απαντά ο άνθρωπος. «Απόψε βάλε και αυτόν και έλα αύριο».
Την επομένη πάει απαρηγόρητος. Τότε ο Χότζας του λέει: «Απόψε βγάλε το γάιδαρο έξω και έλα αύριο».
Την επομένη ο άνθρωπος πάει χαρούμενος και του λέει: «Ευχαριστούμε Χότζα μου, είμαστε λίγο καλύτερα». «Απόψε βγάλε λοιπόν, και τις όρνιθες, αύριο το σκύλο και μεθαύριο τη γάτα».
Έτσι κάνει ο άνθρωπος, και πάει χαζοχαρούμενος στον Χότζα, και τον ευχαριστεί θερμά για τη βοήθειά του, και του λέει: «Να 'σαι καλά Χότζα μου, τώρα ανασάναμε, σε ευχαριστούμε πολύ, πολύχρονος να 'σαι»!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.