Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Έξοδος από τα Μνημόνια: Οι Τρίτεκνες οικογένειες είναι η βάση για την “αναγέννηση της Ελλάδας”




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr   email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649  http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


 Έξοδος από τα Μνημόνια: Οι Τρίτεκνες οικογένειες είναι η βάση για την “αναγέννηση της Ελλάδας”

“Σήμερα στην πατρίδα μας ξημερώνει μια καινούργια μέρα.
Μια μέρα ιστορική.
Τα μνημόνια της λιτότητας, της ύφεσης, και της κοινωνικής ερήμωσης, επιτέλους τελείωσαν.
Η χώρα μας ανακτά το δικαίωμα της, να ορίζει αυτή τις τύχες και το μέλλον της.
Από σήμερα, ξεκινάμε με όραμα και αποφασιστικότητα, για τη νέα εποχή της πατρίδας μας.
Αλλά και με τόλμη για την αναγέννηση της Ελλάδας”
Αλέξης Τσίπρας
Πρωθυπουργός της Ελλάδος
21 Αυγούστου 2018

Από σήμερα λοιπόν, ξεκινάει η αναγέννηση της Ελλάδας!
Οι Τρίτεκνοι, μαζί με όλους τους Έλληνες, δεν μπορούμε παρά να συμμεριστούμε τον ενθουσιασμό του πρωθυπουργού μας για το καινούριο ξεκίνημα, τη χαρά για την ανάκτηση του δικαιώματος από τη χώρα μας “να ορίζει αυτή την τύχη της και το μέλλον της”!

Γιατί για εμάς, τους Τρίτεκνους και όλους τους Έλληνες, αυτό σημαίνει επιστροφή στην αυτονόητη διακυβέρνηση της χώρας σύμφωνα με τις λαϊκές εντολές, στην υλοποίηση των δεσμεύσεων των πολιτικών προς τον κυρίαρχο λαό, την υλοποίηση πολιτικών που δεν υπαγορεύονται από δανειστές, αγορές, ξένα κέντρα, αλλά μόνον από το συμφέρον της Ελληνικής Κοινωνίας και, βεβαίως, την τήρηση του Ελληνικού Συντάγματος.

Τα μέτρα των Μνημονίων έπληξαν εκατομμύρια κατοίκους της χώρας. Έπληξαν με σφοδρότητα τις οικογένειες με παιδιά και ιδιαίτερα τις Πολύτεκνες και Τρίτεκνες. Μαζί με την υπόλοιπη Ελληνική Κοινωνία έχουμε υποστεί τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα των μνημονιακών Κυβερνήσεων και τις συνέπειες της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ. Δεν έχουμε τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης σε σχέση με τους συναδέλφους μας στις περικοπές μισθών ή με τους συμπολίτες μας στις αυξήσεις των φόρων. Και μαζί με αυτά, υποστήκαμε και τη στοχευμένη αποδόμηση της, έστω υποτυπώδους δημογραφικής πολιτικής που εφαρμόζονταν μέχρι το 2009, με τη φορολογία των παιδιών μας, την κατάργηση των επιδομάτων μας και την κατάργηση σχεδόν όλων των ευεργετημάτων που η Πολιτεία μέχρι τότε είχε απονείμει στις οικογένειές μας.

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα σήμερα στοιχεία, ο πληθυσμός της χώρας μας:
- μειώνεται σημαντικά και αναμένεται να φτάσει από 8,3 έως 10 εκατομμύρια το 2050,
- γερνάει, καθώς αυξάνεται η διάμεση ηλικία,
- σε σχολική ηλικία, μειώνεται,
- σε παραγωγική ηλικία, εν δυνάμει και πραγματικά ενεργός οικονομικά, μειώνεται επίσης.
Παράλληλα, μεγάλος αριθμός νέων μεταναστεύει στο εξωτερικό εξ αιτίας της κρίσης και της παρατεταμένης ανεργίας, μειώνοντας το εργατικό δυναμικό μας, αλλά και τις πιθανότητες τεκνοποίησης εντός της χώρας.

Έχουμε επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου: οι επιπτώσεις της συρρίκνωσης και γήρανσης του πληθυσμού στην παιδεία, στην οικονομία, στο ασφαλιστικό, είναι ήδη εμφανέστατες και προβληματίζουν έντονα.

Η “αναγέννηση της Ελλάδας” και η “νέα εποχή για την πατρίδα μας” που επαγγέλθηκε ο Πρωθυπουργός από την Ιθάκη και οραματίζονται, βεβαίως, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, δεν μπορεί να συντελεστεί, λοιπόν, αν δε λυθεί το Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
Οι οικογένειες με τρία παιδιά, “επιδοτούν” την πατρίδα στη μάχη του δημογραφικού, “αιμοδοτούν” την ελληνική κοινωνία με νέους πολίτες, στηρίζουν  το θεσμό της οικογένειας.
 Είναι υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας να προχωρήσει επιτέλους στην εφαρμογή Δημογραφικής Πολιτικής, αφού αυτό επιτάσσουν οι απογοητευτικοί δείκτες γεννήσεων και η αναγκαιότητα για τη στήριξη των οικογενειών (το 32% των οικογενειών με τρία παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας).

Πρώτη προτεραιότητα είναι η κατάργηση των μέτρων που έλαβαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις εις βάρος των οικογενειών με παιδιά και ιδιαίτερα των πολύτεκνων και τρίτεκνων (αύξηση της φορολογίας εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο, κατάργηση επιδομάτων κ.λπ). Αυτό όμως, δεν αρκεί.
Στα συρτάρια πολλών υπουργείων αραχνιάζει επί χρόνια το ομόφωνο πόρισμα της Βουλής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος του 1993!
Στο πόρισμα αυτό προτείνεται η λήψη μιας σειράς μέτρων. Είναι επείγουσα ανάγκη να ανασυρθεί το πόρισμα αυτό από τους αρμόδιους υπουργούς και να αρχίσει σταδιακά η εφαρμογή τους προκειμένου να αναστραφεί η συνεχής μείωση των γεννήσεων και η μετανάστευση.

Όσα συζητάμε για την οικονομία, την κοινωνία, το κράτος, το μέλλον, δεν θα έχουν καμία σημασία αν η χώρα δεν έχει ενεργό, οικονομικά και αναπαραγωγικά, πληθυσμό.
Είμαστε οι οικογένειες από τις οποίες στο εγγύς μέλλον, θα πληρώνουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία τρεις εργαζόμενοι και θα λαμβάνουν σύνταξη δύο συνταξιούχοι! Αν αυτό δεν είναι λύση για το ασφαλιστικό, τι είναι; Και αν η προσφορά εργατικού δυναμικού δεν είναι η αφετηρία για την ανάπτυξη του τόπου, τότε τι είναι;
       
Οι Τρίτεκνοι, χαιρετίζουμε την έξοδο από τα μνημόνια και ζητούμε αυτή να σηματοδοτήσει:

1. Την κατάργηση ΟΛΩΝ των μέτρων που έλαβαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις εις βάρος των οικογενειών με παιδιά και ιδιαίτερα των Πολύτεκνων και Τρίτεκνων.
2. Την επαναφορά ΟΛΩΝ των ευεργετημάτων - επιδομάτων - κριτηρίων που ίσχυαν το 2009, ως επιβράβευση των Τρίτεκνων μητέρων και οικογενειών για την προσφορά τους στη Δημογραφική σταθεροποίηση του πληθυσμού.
3  Την πλήρη εξομοίωση των Τριτέκνων με τους Πολυτέκνους, και την ψήφιση της πρότασης νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012, και φέρει την υπογραφή του σημερινού Πρωθυπουργού.
4. Την εφαρμογή του ομόφωνου πορίσματος της Βουλής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος του 1993.

Είναι υποχρέωση της Ελληνικής Κυβέρνησης να προχωρήσει επιτέλους στην εφαρμογή μιας υπεύθυνης, ουσιαστικής και αποτελεσματικής δημογραφικής πολιτικής.

Είναι υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο πρόβλημα, να προτείνουν και να στηρίξουν μια τέτοια πολιτική.

Καλούμε την κυβέρνηση να σκεφθεί με γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας και να μη συνεχίσει την άδικη, αντισυνταγματική και ανθελληνική εν τέλει επίθεση στην Πολυμελή Οικογένεια με Τρία Τέκνα!

Μπορεί η Ιθάκη να επιλέχθηκε για την 21η Αυγούστου 2018 από τον Πρωθυπουργό συμβολικά, όμως για να φτάσει η Ελλάδα και οι Έλληνες στη δική τους “Ιθάκη”, δεν αρκεί ΕΝΑΣ Πρωθυπουργός να απευθύνει ένα διάγγελμα. Χρειάζεται να είμαστε όλοι μαζί, χρειάζονται πολλοί.
Και οι Τρίτεκνοι, είμαστε πολλοί και αποδεικνύουμε καθημερινά το ενδιαφέρον μας για τη χώρα μας, αγωνιζόμενοι να κρατήσουμε το τελευταίο οχυρό της κοινωνίας μας, την οικογένεια, ανέπαφο από τις επιθέσεις που δέχεται η πατρίδα μας σε όλα τα επίπεδα, με μόνο όπλο το κουράγιο που μας δίνει το χαμόγελο των παιδιών μας!


2012-2018 Η Ελλάδα σε Μνημόνια: Πως πέρασαν οι Τρίτεκνες οικογένειες τα χρόνια του Μνημονίου; Σε τι ελπίζουν οι Τρίτεκνοι όταν η Ελλάδα θα βγει από τα Μνημόνια;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.