Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Αλέξης Τσίπρας: Οι τρίτεκνες οικογένειες είναι η βάση για την αναγέννηση της Ελλάδος- Οι τρίτεκνοι περιμένουν την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr   email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649  http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


Αλέξης Τσίπρας: Οι τρίτεκνες οικογένειες είναι η βάση για την αναγέννηση της Ελλάδος- Οι τρίτεκνοι περιμένουν την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων

Την Τρίτη 20/12/2011 συναντήθηκε ο πρόεδρος του Σύριζα κ. Αλέξης Τσίπρας με εκπροσώπους των Συλλόγων Τριτέκνων από όλη την Ελλάδα, στην συνάντηση συμμετείχε και ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής.
Ο κ. Τσίπρας που είναι και το τρίτο παιδί τρίτεκνης οικογένειας, δεσμεύτηκε ότι ο Συνασπισμός θα επικαιροποιήσει και θα επαναφέρει άμεσα την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει στη Βουλή για την εξομοίωση των τρίτεκνων.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας δήλωσε:
«Εδώ και δυο χρόνια η ελληνική οικογένεια, δέχεται μια ανελέητη επίθεση. Απολύσεις, περικοπές, φόροι, χαράτσια, εφεδρεία.
Η επίθεση αυτή δεν είναι μια θεωρητική επίθεση. Αφορά κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα κυρίως όμως κάθε οικογένεια που αναγκάζεται να επιβιώσει μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.
Την ίδια στιγμή το δημογραφικό πρόβλημα, παίρνει διαστάσεις εκρηκτικές και δεν υπάρχει καμία πρόνοια για να προστατευθεί η ελληνική οικογένεια. Δεν υπάρχει καμία πρόνοια προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη δυσάρεστη εκδοχή αλλά πολύ πιθανή την επόμενη δεκαετία να αντιμετωπίσουμε το θέμα του αφανισμού της ελληνικής οικογένειας και της μείωσης του πληθυσμού της χώρας μας.
Αναρωτιέμαι ποιο είναι το σχέδιο για την επόμενη δεκαετία;
Σήμερα τα νέα παιδιά μετά τις σπουδές τους φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό. Νέα ζευγάρια αφού μένουν ως τα 35 στο παιδικό δωμάτιο δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια, διότι δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν οικονομικά και δεν τεκνοποιούν. Αλλά και όσοι έχουν κάνει οικογένεια και έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά αντιμετωπίζονται από την πολιτεία λες και αυτό που διέπραξαν ήταν κάποιο έγκλημα.
Εμείς επαναφέρουμε την πρόταση νόμου που καταθέσαμε πριν από 4 χρόνια – το 2007_ για την πλήρη θεσμική και νομική εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες. Και πιστεύουμε ότι είναι η ελάχιστη ανταπόκριση που οφείλει η πολιτεία απέναντι στις τρίτεκνες οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης μέσα σε αυτές τις συνθήκες της κρίσης.
Η ελάχιστη υποχρέωση για μια ασπίδα προστασίας απέναντι στην οικογένεια, σε μια περίοδο κρίσης αλλά και σε μια εξαιρετικά αρνητική προοπτική, εξ αιτίας του μεγάλου δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα».

22/11/2018
Ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδος.
Η χώρα έχει βγει από τα Μνημόνια.
Οι τρίτεκνες οικογένειες περιμένουμε να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις.
Οι Τρίτεκνοι, χαιρετίζουμε την έξοδο από τα μνημόνια και ζητούμε αυτή να σηματοδοτήσει:

1. Την κατάργηση ΟΛΩΝ των μέτρων που έλαβαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις εις βάρος των οικογενειών με παιδιά και ιδιαίτερα των Πολύτεκνων και Τρίτεκνων.
2. Την επαναφορά ΟΛΩΝ των ευεργετημάτων - επιδομάτων - κριτηρίων που ίσχυαν το 2009, ως επιβράβευση των Τρίτεκνων μητέρων και οικογενειών για την προσφορά τους στη Δημογραφική σταθεροποίηση του πληθυσμού.
3.   Την πλήρη εξομοίωση των Τριτέκνων με τους Πολυτέκνους, και την ψήφιση της πρότασης νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012, και φέρει την υπογραφή του σημερινού Πρωθυπουργού.
4. Την εφαρμογή του ομόφωνου πορίσματος της Βουλής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος του 1993.

Είναι υποχρέωση της Ελληνικής Κυβέρνησης να προχωρήσει επιτέλους στην εφαρμογή μιας υπεύθυνης, ουσιαστικής και αποτελεσματικής δημογραφικής πολιτικής.
Είναι υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο πρόβλημα, να προτείνουν και να στηρίξουν μια τέτοια πολιτική.
Καλούμε την κυβέρνηση να σκεφθεί με γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας και να μην συνεχίσει την άδικη, αντισυνταγματική και ανθελληνική εν τέλει επίθεση στην Πολυμελή Οικογένεια με Τρία Τέκνα!

 Έξοδος από τα Μνημόνια: Οι Τρίτεκνες οικογένειες είναι η βάση για την “αναγέννηση της Ελλάδας”



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.