Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Διατηρούνται οι απαλλαγές από την καταβολή διοδίων στην Εγνατία Οδό


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr   email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649  http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


Διατηρούνται οι απαλλαγές από την καταβολή διοδίων στην Εγνατία Οδό

Σε ισχύ παραμένουν οι υφιστάμενες απαλλαγές - εξαιρέσεις από την καταβολή διοδίων στους σταθμούς της Εγνατίας Οδού και στους κάθετους άξονες της για κατοίκους όμορων περιοχών, ανέργους, και ΑμεΑ, που θεσμοθετήθηκαν με αποφάσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.
Παράλληλα, δεν αλλάζει από την πρωτοχρονιά η τιμολογιακή πολιτική τελών - διοδίων και, ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού.
Σε Εγκύκλιο του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, την οποία απέστειλε στην Εγνατία Οδό Α.Ε., υπογραμμίζεται πως «εξακολουθούν να ισχύουν και μετά την 1η Ιανουαρίου του 2019 οι υφιστάμενες σήμερα απαλλαγές από την καταβολή διοδίων - τελών στους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων αυτής».
Οι απαλλαγές αφορούν Ι.Χ ιδιωτικά ή Ι.Χ επαγγελματικά οχήματα κατοίκων όμορων περιοχών, ανέργων, και ΑμεΑ. Διευκρινίζεται, δηλαδή, πως παραμένουν σε ισχύ οι διατάξεις για τις εξαιρέσεις σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών της 27ης Νοεμβρίου 2017, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την Απόφαση της 15ης Δεκεμβρίου 2017.
Στην Εγκύκλιο γίνεται αναφορά και στην αναπροσαρμογή των διοδίων στην Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονες της από την 1η Ιανουαρίου 2019. Σημειώνεται πως για να τεθεί σε ισχύ η αύξηση των διοδίων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της τιμολογιακής πολιτικής από τη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών (DG- MOVE), κάτι που δεν έχει συμβεί. Ως εκ τούτου δεν προβλέπεται καμία αύξηση διοδίων από την αρχή του νέου έτους, όπως προβλέπονταν στις υπουργικές αποφάσεις που είχαν εκδοθεί τα προηγούμενα χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.