Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών: Το νέο σύστημα προσλήψεων σημαίνει απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr   email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649  http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών: Το νέο σύστημα προσλήψεων σημαίνει απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών- Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα κριτήρια των διορισμών σημαίνουν απολύσεις αναπληρωτών! Δεν κάνουμε  βήμα πίσω από το αίτημα για μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων- αναπληρωτών εκπαιδευτικών!
Το νέο σύστημα προσλήψεων των αναπληρωτών στην πραγματικότητα σημαίνει ανακύκλωση της ανεργίας και διατήρηση των τεράστιων ελλείψεων στα σχολεία!
Τα κριτήρια των όποιων διορισμών γίνουν τα επόμενα χρόνια θα είναι κοινά με αυτά που θα προσλαμβάνονται οι αναπληρωτές, και θα δημιουργήσουν ανακατατάξεις στην κατάρτιση των πινάκων για μια ακόμα φορά. Στην πραγματικότητα, το καθεστώς της αναπλήρωσης συνεχίζεται, με χιλιάδες απολυμένους συναδέλφους τον Ιούνιο, και πολλούς να παραμένουν άνεργοι την επόμενη σχολική χρονιά.
Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τα προεκλογικά παιχνίδια σε βάρος των χιλιάδων αναπληρωτών που για χρόνια οργώνουν ολόκληρη την Ελλάδα καλύπτοντας πάγιες, λειτουργικές θέσεις, προσπαθεί να πουλήσει ελπίδα σε παλιούς και νέους συναδέλφους, μοιράζοντας ισοβαρώς προϋπηρεσία και ακαδημαϊκά κριτήρια.
Τόσα χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, έλεγαν και λένε στους αναπληρωτές:
“τρέξτε σε όλη τη χώρα να μαζέψετε μόρια, υπηρετήστε στα δυσπρόσιτα για να τα διπλασιάσετε, δώστε γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, μαζέψτε χαρτιά και πιστοποιήσεις, κάντε υπομονή και θα διοριστείτε”.
Τώρα έρχονται με τον πιο άθλιο τρόπο και τσακίζουν όλους αυτούς τους συναδέλφους!
Στην πραγματικότητα, με το σχέδιο της κυβέρνησης :
·  Πετιούνται στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς και προσπάθειας συναδέλφων που γυρνούσαν όλη την Ελλάδα, μακριά από τις οικογένειές τους και χωρίς να μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον τους.
·  Απαξιώνεται το βασικό πτυχίο, αφού δεν αποτελεί πια το μοναδικό προαπαιτούμενο για δουλειά. Οι αναπληρωτές οδηγούνται σε ένα κυνήγι προσόντων και πιστοποιήσεων, όσοι βέβαια έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν για σεμινάρια, μεταπτυχιακά κλπ. Ο κάθε συνάδελφος αναγκάζεται να προσπαθεί συνεχώς να αποδείξει ότι είναι «άξιος» και «ικανός» να εργάζεται στην εκπαίδευση!
·  Οι αναπληρωτές οδηγούνται σε μια κούρσα ανταγωνισμού μεταξύ τους, για το ποιος θα είναι μέσα στους ελάχιστους διορισμούς, που στην πραγματικότητα καλύπτουν ένα μηδαμινό ποσοστό των πραγματικών αναγκών.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η λογική του «διαίρει και βασίλευε», η ανθρωποφαγία μεταξύ μας! Εχθρός μας δεν είναι οι συνάδελφοι αναπληρωτές,
 αλλά η κάθε κυβέρνηση που μας κρατά για χρόνια στην ομηρία της αδιοριστίας, και μας βάζει να «τρωγόμαστε» μεταξύ μας για το ποιος θα διοριστεί στην εκπαίδευση, η οποία έχει τόσες ανάγκες που στην πραγματικότητα δεν περισσεύει κανείς!
Ο μόνος τρόπος για να δουλέψουν και οι παλιοί συνάδελφοι, εξασφαλίζοντας όλα τα χρόνια προϋπηρεσίας τους,
αλλά και οι νέοι απόφοιτοι με το βασικό πτυχίο τους,
είναι να γίνουν μόνιμοι διορισμοί με βάση τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία!

Απέναντι στην κοροϊδία για διορισμούς σε βάθος τριετίας απαντάμε:
·    Να αποσυρθεί τώρα το σχέδιο απολύσεων της κυβέρνησης!
·     Καμία απόλυση αναπληρωτή! Τουλάχιστον 30.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων!

Δεν παζαρεύουμε το δικαίωμά μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά!
Δεν παζαρεύουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!
Διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών εδώ και τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.