Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Συνάντηση της Ομοσπονδίας Τριτέκνων με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής





Πανελλαδική Ομοσπονδία
Τριτέκνων (Π.Ο.Τ.)

Συνάντηση της Ομοσπονδίας  Τριτέκνων με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


Με τον κ. Φώτη Κουβέλη, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και τον κ. Διονύση Τεμπονέρα, Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ).
Συζητήθηκαν τα θέματα: της ποσόστωσης στις Ακαδημίες Ναυτικού και Λιμενικού, η ποσόστωση στους Μόνιμους του Λιμενικού, η Κινητικότητα των υπαλλήλων, οι Θαλάσσιες μεταφορές, το Μεταφορικό Ισοδύναμο, και η Νησιωτική Πολιτική.
Από την Ομοσπονδία Τριτέκνων τονίσθηκε η ανάγκη  για την αντιμετώπιση του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ   ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ   της   πατρίδος   μας   αλλά   και   τα   προβλήματα   που απασχολούν τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω.  Ο δείκτης γονιμότητας της Ελληνίδος είναι πλέον στο 0.95 και η γήρανση του  πληθυσμού να έχει φτάσει σήμερα στο 26%, όταν για την ανανέωση   του   πληθυσμού   απαιτείται   δείκτης   2,1.   Σύμφωνα   δε   με   πρόσφατα   δημογραφικά στοιχεία των τελευταίων έξι(6) ετών οι θάνατοι υπερτερούν των γεννήσεων.   Με   τα   μνημονιακά   μέτρα   που   έχουν   ληφθεί   μέχρι   τώρα,   έχει οδηγηθεί το 40% των οικογενειών με τρία τέκνα, στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ζωτικές υποχρεώσεις τους. Τα πολλά παιδιά από ΄΄ευλογία θεού΄΄που τα θεωρεί ο σοφός λαός μας, δυστυχώς κατάντησαν τεκμήριο.

Ο κ. Κουβέλης και ο κ. Τεμπονέρας, μας ενημέρωσαν για όλα τα θέματα που ετέθησαν. Ως προς τις προσλήψεις στο Λιμενικό, δεσμεύτηκαν ότι θα διατηρήσουν την ποσόστωση 10% για τρίτεκνους. Τόνισαν την δυσκολία που υπάρχει για τα μειωμένα ακτοπλοικά εισιτήρια, επειδή οι ιδιοκτήτες εφοπλιστές των ακτοπλοικών πλοίων δεν δέχονται την εφαρμογή. Η Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) θα συμμετέχει στην ομάδα εργασίας για την συνεργασία με τις ακτοπλοικές εταιρείες.
Από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) παρευρέθησαν οι: Αντώνης Ντιούδης, Θεοκλήτη Μεσουρίδου, Νίκη Πρωτονοταρίου, Γεράσιμος Πουλάκης, Νίκος Τουρίκης, και Γεωργία Παπαιωάννου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.