Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869, 6932 737727 (μόνο απογευματινές ώρες) , 6949 592286, 6932 737 726
email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com/
http://www.triteknoi-attikis.gr/


ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ αλλά και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Εγγραφές μελών

Για την εγγραφή μέλους στο Σύλλογο χρειάζεται ένα πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που να έχει εκδοθεί το 2012, από 1 μικρή φωτογραφία προσώπου (διαστάσεων 4 εκ Χ 4 εκ ) κάθε μέλους της οικογένειας για να εκδοθούν οι ταυτότητες, καθώς και φωτοτυπία των ταυτοτήτων μπρος και πίσω και των δύο γονιών.
Εάν το Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ΔΕΝ είναι από Δήμο του Νομού Αττικής, τότε, ακόμη χρειάζεται μία δήλωση του Ν 1566 καθώς και ένας λογαριασμός ΔΕΗ, η ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ.
Η ετήσια συνδρομή ανά οικογένεια στον Σύλλογο είναι 20 ευρώ. Με την εγγραφή εκδίδονται ταυτότητες τριτέκνου. Σε περίπτωση διαζυγίου χρειάζεται και η επιμέλεια των παιδιών.


Λειτουργία και Ωράρια γραφείων:

 
Ξεκινά να λειτουργεί γραφείο του Συλλόγου στην ΕΛΕΥΣΙΝΑ από Δευτέρα 5/11/2012, στην οδό Περσεφόνης 15, Ελευσίνα, απέναντι από το Ταχυδρομείο, στον 1ο όροφο. Το γραφείο θα λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή και από 10.30 πμ έως 8.00 μμ, υπεύθυνος του γραφείου θα είναι ο κ. ΦΛΑΜΠΟΥΡΗΣ ΗΛΙΑΣ, τηλ 210 5561741. Θα εξυπηρετεί την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο, και την γύρω περιοχή.


Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 2012



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869, 6932 737727 (μόνο απόγευμα), 6949 592286 (σε αυτό το τηλ δίνονται απαντήσεις για τα τρόφιμα)
email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
http:// triteknoinomouattikis.blogspot.com
http://www.triteknoi-attikis.gr/

 

 
ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 2012

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν βγει οι Πίνακες των Δικαιούχων Τριτέκνων Απόρων. Όσοι είχατε κατεθέσει αίτηση στο Σύλλογο Τριτέκνων Νομού Αττικής μέχρι και 30/6/2012 μπορούν να ενημερωθούν στα τηλέφωνα του Συλλόγου εάν είναι στις Οριστικές Καταστάσεις των Δικαιούχων Διανομής Τροφίμων 2012.

 
Επίσης έχει ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός των Εταιρειών που θα διανείμουν τα τρόφιμα. Πρόκειται για Γραβιέρα, Τυρί Φέτα, Ρύζι, Ζυμαρικά, και Ελαιόλαδο για πρώτη φορά.

 
Η διανομή δικαιούχων 2012 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Φεβρουαρίου 2013.

 
Οι δικαιούχοι Τρίτεκνοι Μέλη του Συλλόγου μας θα λάβουν γραπτό μήνυμα στο κινητό τους όταν θα ξεκινήσει η διανομή τροφίμων.


Τι αλλάζει στα κριτήρια για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης πετρελαίου


Τι αλλάζει στα κριτήρια για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης πετρελαίου

 
 Το αργότερο έως την Πέμπτη 1/11/2012 θα ξεκινήσει η λειτουργία της εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, βάσει νέων διευρυμένων κριτηρίων που εκτιμάται ότι θα καλύψουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια νοικοκυριά.

Ειδικότερα, το εισοδηματικό όριο για τους άγαμους αυξάνεται στα 25.000 ευρώ. Για τους έγγαμους ξεκινά από τα 35.000 ευρώ, με ένα παιδί στα 38.000, με δύο στα 41.000 και με τρία παιδιά φτάνει στα 44.000 ευρώ.

Τα εισοδήματα που θα λαμβάνονται υπόψη θα είναι αυτά του 2011.


Αυξάνεται επίσης και το πλαφόν στα περιουσιακά κριτήρια, όποτε πλέον δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία κάτω των 200.000 ευρώ.
Σε σχέση με την ακίνητη περιουσία, ωστόσο, για τη διασταύρωση των στοιχείων θα λαμβάνεται υπόψη το ΕΤΑΚ του 2009, το πιο πρόσφατο εκκαθαρισμένο που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.


 

Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη.
- Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογούμενου στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης, στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.
- Θα υπάρξει μέριμνα για τους φορολογούμενους που θα χρειαστούν βοήθεια για τη συμπλήρωση της αίτησης.
- Η πληρωμή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
- Η αποζημίωση θα αφορά κτίρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.
- Θα υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζόμενους κτλ).


Το μέγιστο όριο κατανάλωσης σε λίτρα ανά κλιματική ζώνη (στην οποία χωρίζεται η χώρα) ορίζεται ως εξής: Για τη ζώνη Α' ανώτατη κατανάλωση (ανά τμ) 25 λίτρα, για τη ζώνη Β' 15 λίτρα, για τη ζώνη Γ' 8 λίτρα και για τη ζώνη Δ' 5 λίτρα.
Σημειώνεται, ότι ως ανώτατο όριο επιδότησης ορίστηκαν τα 120 τμ.

Οι γεωγραφικές ζώνες ορίζονται ως εξής:

ΖΩΝΗ Α Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμας, Ευρυτανίας
ΖΩΝΗ Β Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών , Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου
ΖΩΝΗ Γ Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Αρτας
ΖΩΝΗ Δ Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού

ΕΣΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 1400€


ΕΣΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 1400€


Πρόγραμμα Συμβουλευτικής & Επανακατάρτισης για ανέργους – 2η Ευκαιρία

H "2η Ευκαιρία" είναι ένα πρόγραμμα επανακατάρτισης χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, 280 ωρών επιδοτούμενων με 5€ μικτά ανά ώρα κατάρτισης. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων και αφορά 6.000 απολυμένους / ανέργους που προέρχονται από τους κλάδους Λιανικού Εμπορίου, Εμπορίας, Διακίνησης & Συντήρησης Αυτοκινήτων, Κατασκευών - Δομικών Υλικών.

Προϋπόθεση Συμμετοχής: Να είσαι απολυμένος-άνεργος από επιχείρηση που ανήκει σε έναν από τους παρακάτω κλάδους:

Λιανικό Εμπόριο,

Εμπορία, Διακίνηση και Συντήρηση Αυτοκινήτων

 Κατασκευές Δομικών Υλικών

 

Απαραίτητα Δικαιολογητικά Ένταξης στο Πρόγραμμα

1.Αίτηση,

2.Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

3.Επικυρωμένο αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας

4.Βεβαίωση τελευταίου εργοδότη ή άλλο δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει η συνάφεια της δραστηριότητας με τους παραπάνω κλάδους

5.Πρόσφατο Βιογραφικό Σημείωμα

6.Πρόσφατη φωτογραφία

Η ΕΕΔΕ καλεί τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, σύμφωνα με τις υπ΄αριθμ. 529/113/Α2-31/1/2012 και 527/112/Α2-31/1/2012 αποφάσεις ένταξης του Υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Ειδική Γραμματεία για την Ανταγωνιστικότητα.

Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να καταθέσει ή να αποστείλει μία μόνο αίτηση συμμετοχής, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αποκλειστικά στα κεντρικά γραφεία της ΕΕΔΕ, Λ. Ιωνίας 200 & Ιακωβάτων, 111 44 Αθήνα, τηλ. 210 21 12 000.

Περίοδος υποβολής από 15/10/2012

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ



Αναζητουμε συνεργατες – ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

 

Αναζητούμε συνεργάτες κατά τόπους που θέλουν μέσω της ιστοσελίδας μας να βρουν υποαπασχόληση.

Για παράδειγμα αν κάποιος ψάχνει για Θελήματα, μπορεί να βρει την δική μας καταχώρηση, και να φτάσει στο δικό σας τηλέφωνο.

 

Προσωρινά η επικοινωνία θα γίνεται μόνο μέσω του email: triteknoiattikis@yahoo.gr

 

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Αυτός που χρειάζεται να εξυπηρετηθεί, θα πληρώνει απευθείας τον Άνεργο Τρίτεκνο Μέλος του Συλλόγου μας, τον οποίο θα  στέλνει ο Σύλλογος για να εξυπηρετήσει.

 

 

Είμαστε Δίπλα σας ….

 

Στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε πλέον οι περισσότεροι, αρκετοί από εμάς χρειάζονται έναν άνθρωπο έμπιστο για να τους στηρίξει, να τους βοηθήσει, για να κάνει ότι δεν θα μπορούσε κάποιος να κάνει μόνος του.

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Αττικής, ύστερα από αιτήματα των μελών μας απεφάσισε να δημιουργήσει μία ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, εξυπηρέτησης μεταξύ των μελών του.

 

Είμαστε Δίπλα σας….

Είμαστε εδώ για εσάς, για να σας βοηθήσουμε στην δύσκολη  ώρα. Μην διστάσετε να μας  πείτε την ανάγκη σας.

 

Τιμοκατάλογος παρεχομένων υπηρεσιών

 

Πληρωμές κάθε είδους λογαριασμών: 3 ευρώ

Φύλαξη παιδιών: 5 ευρώ την ώρα

Συνοδεία   ασθενών: 5 ευρώ την ώρα

 

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Προσωρινά η επικοινωνία θα γίνεται μόνο μέσω του email: triteknoiattikis@yahoo.gr

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ




 

«ΧΡΥΣΗ ΒΡΟΧΟΥΛΑ

ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ»

 
                                               Ένα μαγικό ταξίδι στην Αρχαία Ολυμπία.

 Θα γνωρίσετε μαζί με τα παιδιά σας

πως ζούσαν οι αρχαίοι Έλληνες και πως γίνονταν οι Ολυμπιακοί αγώνες.

Μια κωμωδία για μικρούς και μεγάλους.

 
Στο έργο παρουσιάζεται η ιστορία της Ερμίνας, του ξωτικού που ταξιδεύει στο χώρο- χρόνο, με τη βοήθεια της χρυσόσκονής της… Βρίσκεται στην Ελλάδα του 5ου π. Χ αιώνα, στην Ολυμπία, εκεί που διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Μέσα από τη δική της περιήγηση, με τρόπο μεθοδικό και παιδαγωγικό λαμβάνουμε πληροφορίες για την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας, τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες της εποχής. Οι χαρακτήρες της εποχής παίρνουν σάρκα και οστά και δίνουν τις δικές τους αφηγήσεις: ο απλός γεωργός, ο μάντης, ο ιερέας, ο γιατρός, οι Σάτυροι και ο Σειληνός σε κωμικές σκηνές.

Επιπλέον, με κωμικό τρόπο δίνεται η «αιώνια» κόντρα μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών. Ωστόσο τονίζουμε την ανάγκη της φιλίας των λαών και των ανθρώπων όλης της υφηλίου.

Μια παράσταση για τους μικρούς και «μεγάλους», με δώδεκα τραγούδια.

 
Με την επίδειξή της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥ του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής, θα ισχύει η έκπτωση "τα δυο άτομα 12 ευρώ".

 
Studio Κυψέλης

Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης, Κυψέλη
Τηλ.: 2108819571

Κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ στις 12.00 μ.


Σεμινάριο Εύρεσης Απασχόλησης για τους Τρίτεκνους Νομού Αττικής




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
 Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869, 6932 737727 (μόνο                 απογευματινές ώρες) , 6949 592286, 6932 737 726
  email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com/
http://www.triteknoi-attikis.gr/



  
Σεμινάριο Εύρεσης Απασχόλησης

 
O Σύλλογος μας σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα       
στην  Πεύκη Αττικής, πραγματοπειί ΄΄Σεμινάριο Εύρεσης Απασχόλησης την
ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και ώρα 6.30 μμ.

   Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 210 61 23 532.

    Το Σεμινάριο χωρίζεται σε 4 μέρη:

Εύρεση Εργασίας

Βελτίωση και Διατήρηση της Εργασίας που ήδη έχετε

Δημιουργία Δικής σας Δουλειάς
Βελτίωση και Διατήρηση Αυτο-απασχόλησης

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ



ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869, 6932 737727 (μόνο απογευματινές ώρες) , 6949 592286, 6932 737 726
email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com/
http://www.triteknoi-attikis.gr/


ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ αλλά και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Εγγραφές μελών

Για την εγγραφή μέλους στο Σύλλογο χρειάζεται ένα πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που να έχει εκδοθεί το 2012, από 1 μικρή φωτογραφία προσώπου (διαστάσεων 4 εκ Χ 4 εκ ) κάθε μέλους της οικογένειας για να εκδοθούν οι ταυτότητες, καθώς και φωτοτυπία των ταυτοτήτων μπρος και πίσω και των δύο γονιών.
Εάν το Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ΔΕΝ είναι από Δήμο του Νομού Αττικής, τότε, ακόμη χρειάζεται μία δήλωση του Ν 1566 καθώς και ένας λογαριασμός ΔΕΗ, η ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ.
Η ετήσια συνδρομή ανά οικογένεια στον Σύλλογο είναι 20 ευρώ. Με την εγγραφή εκδίδονται ταυτότητες τριτέκνου. Σε περίπτωση διαζυγίου χρειάζεται και η επιμέλεια των παιδιών.


Λειτουργία και Ωράρια γραφείων:

1) Η ΕΔΡΑ και το ΚΕΝΤΡΙΚΟ γραφείο του Συλλόγου είναι στην ΚΑΛΛΙΘΕΑ στην οδό Σαπφούς 21 και Χαροκόπου σε χώρο του Δήμου Καλλιθέας, ισόγειο, δίπλα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, και πλησίον του Ηλεκτρικού Σταθμού στάση Ταύρος. Ο Σύλλογος λειτουργεί κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ απόγευμα 6-9 μμ. και κάθε ΠΕΜΠΤΗ απόγευμα 6-9μμ. Τηλ επικ 6932 737 727(μόνο απογευματινές ώρες μετά τις 4.30μμ) κα Μεσουρίδου Θεοκλήτη, και 6949 592286, 6974 388 795. Εξυπηρετεί ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ.

2) Λειτουργεί γραφείο ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, στην οδό Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, 6ος όροφος, κάθε Τρίτη πρωί 11.00- 14.00μ. Υπεύθυνος του γραφείου ο κ Μεσουρίδης Γιάννης, τηλ επικ 6949 592286. Εξυπηρετεί ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

3) Λειτουργεί γραφείο στην ΑΘΗΝΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, στην οδό Λεωφόρος Μεσογείων 90 και Τρικάλων, ισόγειο. Λειτουργεί κάθε Τετάρτη 6-7μμ. Υπεύθυνος του γραφείου είναι ο κ. Κονιδάρης Νίκος, 6936 769 870. Θα εξυπηρετεί ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

4) Λειτουργεί γραφείο στο ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, σε χώρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, στην διεύθυνση Μιλτιάδου και Ναυπλίου- κάθετος στην Αχιλλέως, ΕΓΓΡΑΦΕΣ κάθε Τετάρτη απόγευμα 6.00-8.00μμ. Υπεύθυνος του γραφείου ο κ. Μεσουρίδης Γιάννης, τηλ 6949 592286. Θα εξυπηρετεί και την γύρω περιοχή.

Το γραφείο λειτουργεί επίσης για πληροφορίες με την κα Μαρία Δημητριάδου τηλ 2109820970 : Δευτέρα 5-9μμ, Τρίτη 5-8μμ, Τετάρτη 8.30πμ- 13.00μ, Πέμπτη 5-9μμ, Παρασκευή 9πμ-12μ.

5) Λειτουργεί γραφείο στο δήμο ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, κάθε Τρίτη απόγευμα 5-7μμ, στην οδό Αγίου Δημητρίου 55, εντός δημαρχείου. Υπεύθυνος του γραφείου θα είναι ο κ. Δημηρούλης Αντώνης. Θα εξυπηρετεί και τους όμορους δήμους.

6) Λειτουργεί γραφείο στο δήμο ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ κάθε Δευτέρα στην Διεύθυνση Ηλιουπόλεως 120, Δάφνη, σε χώρο του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, και ώρες 11 πμ – 12μ. Θα εξυπηρετεί και ΤΟΥΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ. Υπεύθυνος του γραφείου ο κ. Ηλίας Σακκάς.

7) Στην ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ μέσα στην Κοινότητα, υπάρχει Ανταποκριτής του Συλλόγου μας που εξυπηρετεί. Εξυπηρετεί και την γύρω περιοχή, κα Καστριώτη Μαρία. Θα ξαναλειτουργήσει απο Σεπτέμβριο.

8) Στη ΚΕΡΑΤΕΑ λειτουργεί ξανά το γραφείο του Συλλόγου μας. Θα εξυπηρετεί τους Τρίτεκνους του Δήμου Λαυρεωτικής καθώς και των Όμορων δήμων.
Οι τρίτεκνοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τα δικαιώματα τους.
Το γραφείο  λειτουργεί κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ απόγευμα 16.30 - 18.00, καθώς και κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ πρωί 9.00- 11.00, μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Κερατέας. Υπεύθυνη του γραφείου είναι η κα ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, τηλ 6977 555 495

9) Λειτουργεί γραφείο στην ΑΡΤΕΜΙΔΑ κάθε Δευτέρα 5-7μμ, στην διεύθυνση Λεωφόρος Βραυρώνος 186, Ισόγειο, 6η Στάση, Αρτέμιδα. Υπεύθυνος του γραφείου ο κ. Τριανταφύλλου Γιώργος, 22940 49015 .

10) Λειτουργεί γραφείο στον ΜΑΡΑΘΩΝΑ. Παλιό Δημαρχείο Νέας Μάκρης (Λεωφ.Μαραθώνος) κάθε Δευτέρα,από 5.30 έως 6.30μμ.Οι περιοχές που καλύπτει είναι: Mαραθώνας, Βαρνάβας, Γραμματικό, Ν.Μάκρη, Ραφήνα, Πικέρμι, Πουλιάς Γιάννης τηλ 6942289434.

11) Στο ΚΟΡΩΠΙ, άμεσα σε λίγες μέρες θα λειτουργήσει το γραφείο μας.

12) Λειτουργεί γραφείο στο ΜΑΡΟΥΣΙ, σε χώρο του Δήμου Αμαρουσίου, στην διεύθυνση Βασ. Σοφίας 85, δίπλα στην είσοδο της Τράπεζας δεξιά, υπόγειο, Μαρούσι, αίθουσα 6. (Το γραφείο στο Μαρούσι λειτουργεί από 1/1/2008). Κάθε Τετάρτη 11.00πμ – 13.00μ. Υπεύθυνος του γραφείου ο κ. Κακανάτσας Νίκος και ο κ. Αντωνόπουλος Δημήτρης. Θα εξυπηρετεί και την γύρω περιοχή.

13) Λειτουργεί γραφείο στη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ σε χώρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, στην οδό Αγίου Γεωργίου 40, (εντός Δημαρχείου) Νέα Ιωνία, ισόγειο, πλησίον του Ηλεκτρικού Σταθμού Νέας Ιωνίας. Το γραφείο θα εξυπηρετεί τους Τρίτεκνους της Νέας Ιωνίας αλλά και των όμορων Δήμων (Λυκόβρυση, Νέο Ηράκλειο, Κηφισιά,) θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή 5.30 - 7.30μμ. Υπεύθυνοι του γραφείου ο κ. Παγώνης Σταύρος , και η κα Καντεράκη Κατερίνα.

14) Λειτουργεί γραφείο στο ΓΑΛΑΤΣΙ σε χώρο του Δήμου Γαλατσίου στην οδό Γεωργίου Βάσου 5, κάθε Τετάρτη 6.30-8.30 μμ. Υπεύθυνη η κα Καντεράκη Κατερίνα . Εξυπηρετεί και την γύρω περιοχή.

15) Λειτουργεί γραφείο στο Δήμο ΖΩΓΡΑΦΟΥ, στην οδό Ι. Θεολόγου και Αμφιτρίτης, στο παλιό δημαρχείο Ζωγράφου. Κάθε Τρίτη απόγευμα 6.30-7.30μμ, 2ος όροφος. Υπεύθυνος του γραφείου είναι ο κ. Κονιδάρης Νίκος. Εξυπηρετεί Ζωγράφου και όμορους δήμους (Βύρωνας, Καισαριανή), τηλ 6936 769 870.

16) Λειτουργεί το γραφείο στην οδό 28ης Οκτωβρίου 157, ΜΕΓΑΡΑ, ισόγειο, κάθε Τρίτη απόγευμα, 6-8 μμ. Υπεύθυνες του γραφείου οι κυρίες: η κα Δέσποινα Τσουρουφλή - Μιχαλάκη τηλ 6972 921132 , 22960 83585, και κα Ιωάννα Ταμπάκου 22960 81158 . Εξυπηρετούν και την γύρω περιοχή.

17) Ξεκινά άμεσα την λειτουργία το γραφείο στο Δήμο ΑΙΓΑΛΕΩ. Θα εξυπηρετεί και τους όμορους δήμους.

18) Λειτουργεί γραφείο στα ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. Κάθε μέρα από τις 8πμ μέχρι 6μμ, κα Κρητικού Πόπη, τηλ 215 5000 223, 6970 528743, και η κα Παπαπαναγιώτου Μαρία τηλ 2104671524. Για εγγραφές μελών στον Σύλλογο καθώς και για ενημέρωση μπορούν πλέον ολοι οι Τρίτεκνοι της Σαλαμίνας να ενημερώνονται στο γραφείο.

19) Λειτουργεί γραφείο στην ΑΙΓΙΝΑ, κάθε Τετάρτη πρωί, 9πμ έως 12μ, στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας, στην οδό Κυβερνείου 6 (2ο δημοτικό σχολείο) Αίγινα. Υπεύθυνος Κος Γιάννης Μαλτέζος, τηλ 22970-22626 , 6948 484282 .

20) Λειτουργεί γραφείο του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής στο Δήμο ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, κάθε Τρίτη 5.30-7.30 μμ στην οδό Εφέσου 4, Νέα Φιλαδέλφεια, μέσα στο ΚΑΠΗ του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας. Θα εξυπηρετεί ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.
Υπεύθυνοι του γραφείου είναι: Ασημίνα Νικολούλη 695 1818 440 (απογευματινές ώρες 5-7μμ), Μαρία Σικιαρίδη 697 8536 075 (απογευματινές ώρες 5-7μμ), και 210 2524346 μόνο την ημέρα και τις ώρες λειτουργίας.

 

21) Ξεκινά άμεσα να λειτουργεί γραφείο του Συλλόγου μας και ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ.

22) ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ.

23) ΟΣΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΜΑΣ, ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ.

 

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

H Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα - Ολοι χρειάζεται να το διαβάσουμε και να γνωρίζουμε


H Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα


Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου.

Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6,  Β17 και ιχνοστοιχεία.

Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη.

Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.

 

Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό.

Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

 

 
Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα. 

 «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.

Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη». 

Οι αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μίξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη.

 Γράφει χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης: 

"Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει και το πικρό και το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και το άνοστο και τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο. Όταν όμως κάποιο απ΄ όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη".

 
Τονίστηκε ότι οι πικρές ουσίες, συμβάλλουν αποφασιστικά στη συνολική διαδικασία της πέψης.

 Μειώνεται η αίσθηση του φουσκώματος και εμποδίζονται οι διαδικασίες ζύμωσης και σήψης που συντελούνται στο έντερο. Μέσω της βελτίωσης απορρόφησης της βιταμίνης Β12, οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν την παραγωγή αίματος, προάγουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών στοιχείων, όπως και του σιδήρου. Οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν και τη δημιουργία βάσεων (αλκαλικό υψηλό ΡΗ) στον οργανισμό. Και δρουν μ΄ αυτό τον τρόπο ενάντια στην υπεροξείδωση του αίματος

 

Σε περίπτωση συστηματικής λήψης των πικρών ουσιών: 

 1) δυναμώνει το συκώτι

 2) Βελτιώνεται ο μεταβολισμός και με τον τρόπο αυτό μειώνεται και η χοληστερίνη

Πικρές ουσίες, όπως η Clucosonalat Sinigrin, είναι αντικαρκινικές. Πως δρουν οι πικρές ουσίες;

 

Η περίπτωση του βερίκοκου. 

 

Το κέντρο για τον καρκίνο είναι το συκώτι. Το συκώτι είναι για τον καρκίνο , ότι η καρδιά για το κυκλοφορικό. Το συκώτι είναι το κέντρο.

 

Δυνατό συκώτι διώχνει τον καρκίνο.

 Ζαχαροποιημένο και σοκολατοποιημένο συκώτι ίσον καρκίνος.

Η άμυνα και ο τερματοφύλακας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου βρίσκονται στο συκώτι και το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει σωστά, να αποθηκεύσει τις βιταμίνες.

 

Γιατί δεν παρουσιάζεται καρκίνος στο λεπτό έντερο;

 Γιατί και στο πάγκρεας και στο χοληδόχο πόρο εμφανίζεται καρκίνος;

 

 
Πώς το κουκούτσι του βερίκοκου σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα;

 

Η Β17 που περιέχεται στο κουκούτσι του βερίκοκου, στα πικραμύγδαλα και τα αμύγδαλα, αποτελείται από δύο σάκχαρα (γλυκόζη) ένα βενζελδαύδη και ένα κυάνιο συνδεδεμένα μεταξύ τους. 

Αποτέλεσμα: Το δηλητήριο που απελευθερώνεται από το κουκούτσι του βερίκοκου και του αμύγδαλου στοχεύει στα καρκινικά κύτταρα και μόνο και τα σκοτώνει.

 Ας φανταστούμε λοιπόν σήμερα έναν καρκινοπαθή που έχει καταναλώσει μεγάλες ποσότητες γλυκών, αναψυκτικών, ποτών, πατάτας ή που η διατροφή του περιλαμβάνει κυρίως υδατάνθρακες,.

Αρχίζουμε σε περιπτώσεις διαγνωσμένου καρκίνου με 5 την ημέρα, την πρώτη βδομάδα, με 10 τη δεύτερη και χωρίς περιορισμό στη συνέχεια.

 

Η όρεξη, η πέψη, ο μεταβολισμός, θα βελτιωθούν. Τα βερίκοκα είναι φρούτα εποχής και τα προμηθευόσαστε από το μανάβη της γειτονιάς.

 

Τρώτε άφοβα κάθε μέρα από λίγα κουκούτσια βερίκοκου και αμύγδαλα (3 ημερ.)

Πίνετε χυμό σιταρόχορτου που είναι πλούσιο σε αμυγδαλίνη.

 Καταναλώνετε πολύ λεμόνι κάθε μέρα, όπως συστήνει η αντικαρκινική δίαιτα Μοερμαν στην Ολλανδία.

 

Τρώτε χέλια (τεράστια πηγή βιταμίνης Δ 5000 ΙΘ (μονάδες) στα 100 γραμ., φρούτα , ειδικά σταφύλι (τεράστια πηγή καλίου).

 

Λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, μωβ - άσπρο) καρότα, λαχανίδες (τεράστια πηγή αφομοιώσιμου ασβεστίου), βλίτα (επίσης τεράστια πηγή ασβεστίου, βορίου), μαϊντανό (ειδικά για καρκίνο του πνεύμονα, ρόκα (ειδικά για καρκίνο των νεφρών), ραδίκια (με το ζουμί τους).

 

 Οι πράσινοι χυμοί, τουλάχιστον 5 την ημέρα, δίνουν το απαιτούμενο οξυγόνο και υγεία στα κύτταρα.

 Οι χυμοί της τσουκνίδας, φύλλων ελιάς, σέλινου, μαϊντανού και καρότου παίζουν σημαντικό ρόλο.

 

 Κανόνας 5ος: Τρώτε άφθονο σκόρδο και κρεμμύδι μέχρι «σκασμού».

 

Σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.

 Ο δεύτερος ρόλος του κρεμμυδιού είναι ότι παρεμβαίνει στην τυροσίνη κινάση. Το κρεμμύδι, το μήλο και το γκρέιπφρουτ, περιέχουν κουερσετίνη, ένα βιοφλανοειδές.

 Ο  Ιπποκράτης,  έγραφε: 

 

«Πιστεύω, ότι για να ασκήσει αποτελεσματικά το επάγγελμά του ένας γιατρός, είναι ανάγκη να γνωρίζει και μάλιστα να προσπαθήσει σκληρά να μάθει, όλα τα περί φύσης, δηλαδή ποιά επίδραση ασκούν στον άνθρωπο, ή τροφή, το ποτό και οι διάφορες συνήθειες σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Δεν αρκεί να νομίζει απλά, ότι το τυρί είναι κακή τροφή, επειδή προκαλεί πόνο σε όποιον καταναλώνει μεγάλες ποσότητες. Πρέπει να μάθει, τι πόνο προκαλεί, για ποια αιτία και για ποιο , από όσα υπάρχουν μέσα στο σώμα είναι ακατάλληλο. Γιατί υπάρχουν πολλές άλλες τροφές και ποτά που είναι από τη φύση τους βλαβερά και επιδρούν στον άνθρωπο με ποικίλους τρόπους. Κάποιοι μπορούν να φάνε μεγάλες ποσότητες τυρί, χωρίς να τους πειράξει καθόλου. Αντίθετα τονώνει θαυμάσια όσους ωφελεί. Άλλοι όμως το αφομοιώνουν δύσκολα. Οι οργανισμοί είναι διαφορετικοί. Η γνώση αυτών θα θεράπευε τον άνθρωπο από τις αρρώστιες». 

 

Το ερώτημα παραμένει: Έχουν σήμερα γνώσεις οι γιατροί για τη θεραπευτική αξία των τροφών; Τι διδάσκονται για τη θεραπευτική τους δύναμη; Τι γνώριζε ο Ιπποκράτης;

 
Κανόνας 6ος: Περιορίστε την Αποκρβοξυλάση της ορνιθίνης (ODC).

Η εξίσωση, συκώτι = καρκίνος και καρκίνος = συκώτι, παίζει και εδώ το ρόλο της. Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης, είναι ηπατικό ένζυμο. Αν το σταματήσουμε, σταματούμε και την ανάπτυξη των όγκων.

 Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης κάνει πολύ παρέα με την ινσουλίνη. Είναι στενές, πολύ στενές φιλενάδες. Επηρεάζοντας τις πολυαμίνες, προκαλούν αύξηση των όγκων, μεταστάσεις, αύξηση του βάρους. Επίσης ο συνδυασμός ινσουλίνης με σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) είναι θανατηφόρος. Οι σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) μοιάζουν με την προϊσουλίνη και παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη ρύθμιση του πολλαπλασιασμού και της λειτουργίας των κυττάρων.

Μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης, συνδέεται με αύξηση της ινσουλίνης με την παρέα της IGF σε μια προσπάθεια του οργανισμού να ρίξει το σάκχαρο. Τη σκυτάλη μετά την ινσουλίνη, παίρνουν οι σωματομεδίνες και αποκαρβοξυλάση της οπνιθίνης.

 

Αποτέλεσμα: Μεταστάσεις, αυξήσεις των όγκων.

  
Πως μειώνουμε την ινσουλίνη και τις φίλες της τις σωματομεδίνες; Κόβοντας με το μαχαίρι στους καρκινοπαθείς γλυκά, πατάτες, ψωμιά και γενικά τις επεξεργασμένες τροφές.

 
 Για την αναστολή της ODC (αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης), το σκόρδο, το τσάι, το ρόδι ο χυμός από φύλα ελιάς, τα καρύδια, τα κρεμμύδια, τα κεράσια και όλα τα πικρά παίζουν σημαντικότατο ρόλο.

 Όταν πέσουν η ινσουλίνη και οι σωματομεδίνες, ο οργανισμός αποβάλλει τα σάκχαρα.

 
Το σώμα - ζαχαροπλαστείο, διώχνει τον καρκίνο πετώντας τα στοιχεία που τον θρέφουν.

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 2012


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869, 6932 737727 (μόνο απόγευμα), 6949 592286
email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
http:// triteknoinomouattikis.blogspot.com
http://www.triteknoi-attikis.gr/

 

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 2012

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν βγει οι Πίνακες των Δικαιούχων Τριτέκνων Απόρων. Όσοι είχατε κατεθέσει αίτηση στο Σύλλογο Τριτέκνων Νομού Αττικής μέχρι και 30/6/2012 μπορούν να ενημερωθούν στα τηλέφωνα του Συλλόγου εάν είναι στις Οριστικές Καταστάσεις των Δικαιούχων Διανομής Τροφίμων 2012.

Επίσης έχει ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός των Εταιρειών που θα διανείμουν τα τρόφιμα. Πρόκειται για Γραβιέρα, Τυρί Φέτα, Ρύζι, Ζυμαρικά, και Ελαιόλαδο για πρώτη φορά.

 

Η διανομή δικαιούχων 2012 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Φεβρουαρίου 2013.

Οι δικαιούχοι Τρίτεκνοι Μέλη του Συλλόγου μας θα λάβουν γραπτό μήνυμα στο κινητό τους όταν θα ξεκινήσει η διανομή τροφίμων.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ


ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ


ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/10/2012 ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ


Ρύθμιση για μετεγγραφές σε αδέρφια φοιτητές που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις προανήγγειλε σε δήλωση του ο Υπουργός Παιδείας. Λεπτομέρειες της ρύθμισης για τις μετεγγραφές αναμένονται να καθοριστούν μέσα στην εβδομάδα με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην βουλή.


Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε για τα αδέλφια φοιτητές και τις οικογένειες τους:.Όταν υπάρχουν οικογένειες οι οποίες αναγκάζονται να συντηρούν ένα και δύο νοικοκυριά, διότι έχουν ένα και δύο παιδιά φοιτητές, τα πράγματα είναι δύσκολα. Γι' αυτό θα πρέπει να δούμε και αυτό το ζήτημα και θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα, οικογενειών που έχουν δύο και τρεις φοιτητές την ίδια στιγμή που είναι σε άλλες πόλεις. Αυτά θα τα δούμε και θα τα συζητήσουμε την άλλη εβδομάδα σε ένα νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσουμε.

Από το 2011 οι μετεγγραφές ειδικών κατηγοριών πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, σοβαρές παθήσεις 5% καταργήθηκαν και θεσπίστηκε ειδική κατηγορία εισαχθέντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στην κατηγορία αυτή δίνονται συγκεκριμένες θέσεις και στους δικαιούχους δεν παρέχετε η δυνατότητα μετεγγραφής σε άλλο ίδρυμα από εκείνο στο οποίο εισήχθησαν.