Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Τρίτεκνοι: Τιμάμε την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ

Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Έτος ίδρυσης 2006

Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676

τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,

emailtitsa_mesouridou@yahoo.gr  

email: triteknoiattikis@yahoo.gr

fax: 2109570649 

http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

 

Τρίτεκνοι: Τιμάμε την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 

 

Ο Σύλλογος Τριτέκνων οικογενειών Περιφέρειας (Νομού) Αττικής τιμά τους γυναικείους αγώνες των προηγούμενων αιώνων και καλεί γυναίκες και άντρες εργαζόμενους να δυναμώσουμε τη διεκδίκηση για τη γυναικεία ισοτιμία και χειραφέτηση.

Καταθέτουμε  σεβασμό και εκτίμηση στις γυναίκες κάθε ηλικίας, κάθε χώρας, βιοτικού επιπέδου, κοινωνικής τάξης, εκπαίδευσης, θρησκεύματος ή γλώσσας και οποιουδήποτε άλλου χαρακτηριστικού, με την υπόμνηση ότι η 8η Μαρτίου είναι επέτειος μνήμης και τιμής των διαχρονικών αγώνων και διεκδικήσεων των ανά τον κόσμο γυναικών.

Ιδιαιτέρως προς τις γυναίκες του τόπου μας, που κρατούν ενωμένο τον συνεκτικό ιστό, που συμβάλλουν στην ευημερία και την πρόοδο της χώρας μας, που ανταποκρίνονται επάξια στους πολλαπλούς τους ρόλους, αναλαμβάνοντας στις πλείστες των περιπτώσεων δυσανάλογο μερίδιο ευθύνης στον οικιακό, εργασιακό και κοινωνικό βίο.

Αγωνιζόμαστε για τις σύγχρονες ανάγκες της εργαζόμενης και άνεργης γυναίκας, για τη διασφάλιση όλων εκείνων των οικονομικών και κοινωνικών προϋποθέσεων, ώστε να μπορεί να σταθεί στα πόδια της χωρίς να συναντά εμπόδια στην εργασία, στη ζωή της.

Η επιστημονική πρόοδος και τεχνολογική ανάπτυξη μπορούν να αξιοποιηθούν για να διασφαλίσουν σταθερή δουλειά με σταθερό ωράριο για όλες και όλους, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες μας,  με μέτρα προστασίας της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού.

Οι ανάγκες των γυναικών λογαριάζονται ως κόστος για το κράτος, ακόμα και η μητρότητα θεωρείται παρωχημένη και όσα απορρέουν από αυτήν. Γι’ αυτό άλλωστε, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διατηρείται η απαράδεκτη διάταξη των 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια, ως προϋπόθεση για το επίδομα και την άδεια μητρότητας, που αποκλείει χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες και από τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας της μητρότητας.

Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία, με πρόσθετα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων γυναικών, όπως αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού, απαγόρευση απόλυσης εγκύων, κατοχύρωση αδειών μητρότητας, τοκετού, λοχείας, για όλες τις εργαζόμενες, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αντιπαλεύουμε την εμπορευματοποίηση κάθε πλευράς της κοινωνικής ζωής, του γυναικείου σώματος, την εμπορική χρήση της παρένθετης μητρότητας, της σεξουαλικότητας, ακόμα και της διαδικασίας απόκτησης παιδιών.

Χτίζουμε πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι στη πολύμορφη βία και ανισοτιμία σε βάρος των γυναικών.

Αντλώντας δύναμη και αισιοδοξία από τους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών, τιμάμε  την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας δυναμώνοντας την προσπάθεια για την πραγματική χειραφέτηση των γυναικών.

Στέλνουμε μήνυμα στο Υπουργείο Οικογένειας και κοινωνικής συνοχής να στηρίξει ουσιαστικά και πραγματικά τον ρόλο του.

Θεοκλήτη Μεσουρίδου

Πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής

Γεν. Γραμματέας Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.